Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam. Szukam używanego sprzętu audio, który bedzie używany jako kino domowe w pokoju 16m2. Na początek chciał bym 2 kolumny + wzmacniacz. Z czasem pewnie cos do tego dokupie ale puki co skupiam sie na 2 kolumnach. Przeznaczenie sprzętu to filmy, konsola i muzyka. Muzyka elektroniczna i rap. Na początku myślałem nad Tennoy R2 ale po, krótkim tozeznaniu pomyślałem o Aegis ( https://www.ebay.co.uk/itm/BOXED-Acoustic-Energy-Aegis-Two-Red-Cherry-Bi-Wire-Floor-Standing-LoudSpeakers-/253956661402 ) + Marantz PM 7200. Czy jest to sensowne połączenie? Nie mam kompletnie doświadczenia na tym polu i w sumie to wybieram troche po omacku a więc proszę o wyrozumiałość :) 

Edytowano przez Blaze K
Napisano

Jeszcze mam pytanie co do tych Aegis`ów. Jest tego pełno na rynku wtórnym ale jakimś trafem na 90% aukcji nie ma oznaczeń tylko po prostu "Aegis speakers". Te, krtóre wybrałem to w sumie kierowałem się tylko wyglądem. Czy to tylko przypadek czy jest jakaś trudność z odczytaniem oznaczeń modelowych danej firmy?