dariousa Napisano 30 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2008 Otoz mam pewien problem. Probowalem wczoraj kilkukrotnie podlaczyc moja karte dzwiekowa w kompie (sound blaster live 24bit external) do wzmacniacza sony ta-f730es kablem cinch-jack (firmy vivanco, ale nie sadze ze ma to znaczenie). Problem w tym ze wszystko jest wylaczone z pradu, ale jak wloze wtyczke ze wzmacniacza do gniazdka (nawet jak jest wylaczony) wywala mi prad w domu (oczywiscie karta jest juz wtedy podlaczona do wzmaka) :/ Sprobowalem odlaczyc glosniki i puscic bez nich - tez wywala. Jak probuje wlaczyc wzmaka bez tego kabla podlaczonego do karty (czyli jest wpiety do wzmaka ale nie jest wpiety do karty) - wszystko chodzi. Wyprobowalem to na moim prznosnym odtwarzaczu mp3 i wszystko gra pieknie (uzylem tego samego kabla). Probowalem podlaczyc karte do innych wejsc z tylu wzmaka i tez wywala niezleznie gdzie jest wpieta. Wszystko chodzi dopoki nie podlacze karty do wzmaka - wtedy nie ma pradu w calym domu. Prosze o porady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariousa Napisano 30 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2008 Wlasnie sprobowalem podlaczyc wzmacniacz pod komputer (tym samym kablem) poprzez zintegrowana karte dzwiekowa - problem jest ten sam - wywala mi prad w domu..ktos wie co moze byc ? Z gory dziekuej za wszelkie sugestie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 31 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2008 Może karta powoduje spięcie na wejściu wzmacniacza, a zobacz na innym zwykłym kabelku lub sprawdź ew z inna kartaKomputery maja wszyscy obecnie myśle, że nie będzie z tym problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariousa Napisano 31 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2008 Probowalem podlaczyc innym kablem, ale problem nadal wystepuje. Probowalem rowniez podlaczyc ten wzmacniacz do laptopa przez wejscie sluchawkowe i rowniez wywala prad (laptop byl w tym momencie podlaczony do pradu adapterem, oryginalnym). Czy jest to mozliwe (poniewaz mieszkam w anglii) ze kabel ma wtyczke z 2 bolcami (europejska) a w anglii wymagane sa te z trzema bolcami (czyli razem z uziemieniem). Czy moze to byc problemem czy moge uzywac przejsciowki? (Chce sie upewnic zanim zaczne kroic oryginalny kabel) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 września 2008 Udostępnij Napisano 1 września 2008 Polecam przejściówke - pewnie kosztuje 1 funciaka albo mniejNie wiem tylko jak z reszta elekryki..oby nie było wszystko na odwrót jak w Europie ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariousa Napisano 1 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2008 Rozmawialem z inzynierem u mnie w pracy, powiedzial ze jest to prawdopodobnie sprawa polaryzacji, trzeba ja "odwrocic" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 2 września 2008 Udostępnij Napisano 2 września 2008 no to do dzieła - i daj znać czy poszłopozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts