Inkuba Napisano 8 września 2008 Udostępnij Napisano 8 września 2008 Mam pytanko czy ktos mial kontakt z tymi kolumnami? Zastanawiam się nad kupnem ich do odsłuchu stereo. Mam pokój 12m2. Zastanawia mnie czy jest jakaś duża różnica przy słuchaniu w takim pomieszczeniu. Różnica w cenie to około 400zl. pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 września 2008 Udostępnij Napisano 8 września 2008 Magnaty 880 grają trochę mniejszym basem niż model 1000, więc o ile nie jesteś fanatykiem zadecydowanego i mocnego dołu to do Twojej powierzchni polecałbym jednak te mniejsze kolumny.Zresztą nawet w sugestiach producentów (i oczywiście rozsądnych sprzedawców, którzy nie wciskaja "kitu") większe kolumny przeznaczone są do większych pomieszczeń. Spójrz np. na katalog JAMO, tam masz wyraźnie "powierzchniowy" podział oprócz podziału na preferowany styl muzyki.Chodzi o to, że duże kolumny "dławią" się i dudnią w małych pomieszczeniach, a chyba lepiej jest mieć coś bardziej neutralnego niż przejaskrawiony bas!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inkuba Napisano 9 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2008 OK dzieki za odpowiedz.Zostane przy tych 880. pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts