Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Przejrzałem trochę forum, próbowałem kilku rozwiązań ale już mi witki opadają, więc proszę o pomoc.

Sprzęt:
Kino domowe: YAMAHA MusicCast RX-V485 ( 4x wejścia HDMI i 1x wyjście HDMI)
Pc: Geforce 1060; WIN 10 (chyba tyle info starczy)
TV: SONY KD-49XE7096
Tuner TV: VU+ UNO 4k SE

Do amplitunera podłączony PC i Tuner, a od niego poprzez HDMI OUT do TV (Podłączenie PC->AMPLITUNER->TV )

3 kable HDMI wszystkie działają prawidłowo podłączone bezpośrednio do TV.

Jeśli chodzi o PC to zero sygnału, ani dźwięk ani wizji

Jeśli chodzi o tuner to tylko dźwięk.

Próbowałem różnych opcji co były na różnych forach (prócz innych niż HDMI połączeń)

m.in:

-Zmiana różnych wejść do amplituner i telewizora

-Zmiana rozdzielczości w PC z UHD na FHD

-Odłączenie wszystkiego od zasilania i różne sekwencje podłączenia

Amplituner chyba widzi jakiś sygnał, bo wyświetla na czerwono HDMI

ale może ktoś by jeszcze doradził coś.

Z góry dziękuję.

Napisano
1 godzinę temu, Sooya napisał:

ale może ktoś by jeszcze doradził coś.

Trochę mnie zaskoczyłeś , z brakiem dźwięku się spotkałem, ale obrazu nigdy. Amplituner powinien przepuszczać sygnał z tunera TV nawet gdy jest wyłączony. Nie wiem czy zadziała ale jedyne co mi przychodzi do głowy to:

- wybierz na pilocie " Option" ---- Input select -------HDMI

możesz też sprawdzić :

"Option"-----Video Out ------powinno być "ON" dla wszystkich źródeł.

No i zostaje telewizor ,

- w ustawieniach AV masz "Format sygnału HDMI" , " Standardowy" i " Ulepszony" spróbuj tutaj coś przełączyć.

Zaznaczam , że to tylko moje domysły , ale spróbować można.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Napisano
24 minuty temu, tomek4446 napisał:

Trochę mnie zaskoczyłeś , z brakiem dźwięku się spotkałem, ale obrazu nigdy. Amplituner powinien przepuszczać sygnał z tunera TV nawet gdy jest wyłączony. Nie wiem czy zadziała ale jedyne co mi przychodzi do głowy to:

- wybierz na pilocie " Option" ---- Input select -------HDMI

możesz też sprawdzić :

"Option"-----Video Out ------powinno być "ON" dla wszystkich źródeł.

No i zostaje telewizor ,

- w ustawieniach AV masz "Format sygnału HDMI" , " Standardowy" i " Ulepszony" spróbuj tutaj coś przełączyć.

Zaznaczam , że to tylko moje domysły , ale spróbować można.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Dzięki, spróbowałem - dalej nic.