Marek Wnęk Napisano 9 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2018 Witam wszystkich, chciałbym posmakować dźwięku z autentyczną sceną, dobrym stereo, głęboką- naturalną barwą perkusyjnego kicka oraz dolnym zakresem basu pry dźwięku kontrabasu. Stąd mój krok w stronę gramofonu. Mój zestaw to Denon x4400h ( w najbliższym czasie wymiana na dobre stereo ) kable wireworld oasis 5 i kolumny KEF Reference 203. Proszę o sugestie czy iść w stronę nowych, plastikowych gramofonów czy rozejrzeć się za używanym, dobrym klasykiem typu Fonica 424 Adam, Denon DP 57-60L. Proszę o sugestie jak zacząć ? A może inne marki, modele. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 Cześć, Zadzwoń do nas to doradzimy Ci gramofon. Ale musisz sobie zdawać sprawę z jednej kwestii: 7 godzin temu, Marek Wnęk napisał: chciałbym posmakować dźwięku z autentyczną sceną, dobrym stereo, głęboką- naturalną barwą perkusyjnego kicka oraz dolnym zakresem basu pry dźwięku kontrabasu. 7 godzin temu, Marek Wnęk napisał: Mój zestaw to Denon x4400h Masz amplituner kinowy. A dźwięk jaki chcesz uzyskać to raczej kwestia odpowiedniego doboru gramofonu pod wzmacniacz i kolumny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts