Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Jako świeżak na forum na wstępie witam wszystkich.

Właśnie dosyć ryzykownie ( ale obecnie mam ciężką sytuację materialną ) zakupiłem swój pierwszy sprzęt stereo Marantz Melody MCR603  http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7709167573

Odbiór marantz'a umówiłem na osobisty, na co zwrócić uwagę przy odbiorze sprzętu? 

Mam pytanie, gdzie szukać pilota do takiego sprzętu, czy w kwocie do 700 - 800 zł, 1000 zł to absolutny max( oczywiście mogą być tańsze ) szukam jakieś używane (ale nie koniecznie ) kolumny w których bass refleks będzie wyprowadzony z przodu ( zależy mi aby kolumny stały jak najbliżej ściany, lub na regałowej półce). Metraż pokoju to około 16 metrów kwadratowych ( obecnie jestem poza domem, więc nie mam możliwości dokładnego pomiaru). Szukam raczej kolumn używanych, czy powinny to być podłogówki, czy kolumny podstawowe ( podstawowe ustawił bym na biurku i regale ). Muzyka od ambient, lekki trance, pop, najczęściej jednak instrumentalna, blues, rock, metal, no i radiowa trójka. Muzyka z pc i internetu.

Chodził mi też po głowie Denon rcd-m41 aby chwycić go w systemie ratalnym ze sklepu, ale chyba marantz będzie lepszym wyborem ?

Tak na kolanie skrobnąłem pogląd na pokój ( przepraszam za jakość) pokój ma około 4,2 metra na 3,9 metra, na rysunku się machnąłem z wymiarem.

Z góry dziękuję za pomoc.

IMAG2772.jpg

Edytowano przez czenczyl
Napisano (edytowany)

Ok  no to wiem mniej lub węcej jak sprawdzić sprzęt przed zakupem... Czy Marantz 603 to dobry wybór ?  Jeśli tak, to jakie kolumny podłogowe, lub podstawowe spełniające moje wymagania muzyczne, dobrze z nim zagrają w kwocie max do 1000 zł ?

Edytowano przez czenczyl