k3ndrju Napisano 25 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2018 (edytowany) Witam, Ostatnio bardzo wkręciłem się w temat gramofonów i stwierdziłem, że już czas zakupić mój pierwszy. Odpaliłem więc allegro i zacząłem szukać. Nie chcę przeznaczać dużo pieniędzy, ponieważ nie wiem jeszcze czy mi się to spodoba. Udało mi się znaleźć to cudo: https://allegro.pl/sharp-rp-302-h-gramofon-i7686952140.html Podoba mi się, że to jest automat i jest w jako takim stanie. Natomiast rzucił mi się w oczy brak regulowanego ciężarka na ramieniu. Czy jest to problem i czy ucierpią na tym winyle lub jakość dźwięku? Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć ew. coś doradzić? Jestem na prawdę zielony i chętnie podłapię trochę wiedzy. Edytowano 25 grudnia 2018 przez k3ndrju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 26 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2018 Zanim w to wejdziesz poczytaj coś o ustawianiu wkładki, czystości płyt, pre gramofonowym np. na naszym forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts