Karol Gotszlik Napisano 8 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 Witam! Posiadam zewnętrzną kartę dźwiękową/interfejs - Line 6 POD Studio UX2. Czasami pojawiają mi się w niej jakieś zakłócenia a czasami jest cisza. Myślałem, że to zimne luty, ale całą płytkę polutowałem na nowo i to samo. Zastanawiam się, czy ekranowanie takich rzeczy ma sens. Wyłożyć je od środka taśmą miedzianą i w jednym miejscu połączyć to z masą. Do tego też kupić kabel usb, który na pewno będzie miał ekran. Przy okazji też zapytam czy filtry ferrytowe na kablu usb coś dają? Ewentualnie zastanawiam się też nad zmianą na któryś produkt z serii Focusrite Scarlett, podobno mają lepszą jakość dźwięku od Line 6 UX2, ale nie mam pewności co do tego. Testował może ktoś z was oba te interfejsy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 8 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 Kabel gitarowy powinien być dobrze ekranowany, gdyż działa jak antena radiowa i zbiera z eteru różne niechciane sygnały. Poza tym 3m lepszy niż 6m. Kablem USB bym się nie przejmował Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts