Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Rozważam zakup używanego amplitunera Onkyo TX-8050 lub wzmacniacza Denon PMA 720 ew. Pioneer A-30. + DAC Fiio D03k. (do 700 zł)

Czy ktoś z forumowiczów ze względu na swoją wiedzę i doświadczenia byłby w stanie powiedzieć mi czy wspomniane Onkyo jakościowo pod względem Stereo wypada tak samo jak wspomniane wzmacniacze i w zasadzie nie ma większej różnicy na który sprzęt się zdecyduję ?

Czy DAC wbudowany w Onkyo jest znacznie lepszy od zewnętrznego Fiio D03K ?

W moim przypadku źródłem dźwięku często będzie TV i telefon,  podłączony w zależności od możliwości amplitunera/wzmacniacza. Zależy mi też na basie, z tego co czytałem pod tym względem z tej 3 najlepszy byłby Denon

Kupując Onkyo mam w zasadzie wszystko w jednym, pytanie tylko czy nie kosztem jakości

Totalnie się na tym nie znam i nie mam porównania

Napisano

Co do kolumn to jeszcze nie kupione ale na pewno będą to jakies białe monitory (podlogówki odpadaja) na dzień dzisiejszy jestem prawie zdecydowany na Dali zensor 3 ewentualnie Zensor 1 (jeśli trafiłyby się dużo taniej, bo 3 już trochę przekraczają budżet)

Pomieszczenie 22 m2

Muzyka - w zasadzie wszystko po trochu poza metalem i mocnym rockiem 

Niestety mam też taką  przypadłość, że oprócz grania musi to również wyglądać i trafiać w moje gusta :)