Yatza Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 (edytowany) Jest nieznaczna różnica w odsłuchu pomiędzy obydwoma modelami. Na pewno godna sprawdzenia przed zakupem. Proponuje zrobić test porównawczy w którymś ze sklepów i powinieneś wyłapać różnice. 8270 gra w mojej opinii minimalnie bardziej szczegółowo, detalicznej, jaśniej niż 8250. Edytowano 22 stycznia 2019 przez Yatza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 "Jest znaczna różnica(...) gra minimalnie bardziej " Noi właśnie to właśnie opinia. Masło maślane. Wiesz że są zbudowane na tym samym. A technicznie przetwornik który jest w 8250 na rynku wiązany jest za lepszy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatza Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 Skoro jest różnica minimalna to napisałem, że minimalna. Ale jest. Gdyby była mega różnica to bym napisał. Przeciez nie porównujemy brzmienia flagowych kolumn jednego z topowych producentów z brzmieniem „komunijnego dwukaseciaka”... ? Ja różnice na kożyść 8270 wyłapałem i wybrałem ten model, mimo ze nie używam na ten moment HDMI. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 Ok. Chodziło mi bardziej o sformułowanie. Znaczna różnica to nie minimalna. To wszystko. Przecież jest słuchałeś, wyłapałeś to nikt nie powinien cię przekonywać że jest inaczej. Tyle Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatza Napisano 22 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 Napisałem nieznaczna... ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Chyba początkowo była znaczna co 22 godziny temu, Yatza napisał: Edytowano 21 godzin temu przez Yatza Ale już zostawmy. Nie istotne. W moim odczuciu różnica w cenie NIE jest spowodowana różnica w dźwięku. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micbiels Napisano 4 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 Pytanie mam jeszcze odnośnie pojęcia impedancji. 1. Heco podaje, że Aurora 700 maja od 4 do 8 ohmów 2. Onkyo TX-8270 można zgodnie z instrukcją ustawić na 4 ohmy lub wszystko inne różne od 4 ohmów. Jak wtedy zgrać to z HECO? Którą opcję wybrać? Oglądając na youtubie kanała reduktorszumu pojawia się tam informacja, że jeśli producent kolumn podaje 4 - 8 ohmy to należy traktować je jako 4 ohmowe. 3. Jak ustawienie wzmacniacza wpłynie na jakość muzyki? Jest różnica w tych 4 lub 8 ohmach? Szczerze, czym więcej o tym czytam tym mniej wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 Kolumny pracują w zakresie 4-8 oma. Chodź przeczuwam że mogą zejść niżej. Amplituner ustaw na 4. Będzie się mniej grzał i będzie to dla niego bezpieczniejsze. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micbiels Napisano 4 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 A jest jakaś różnica w brzmieniu? Właśnie po przełączeniu na 4 ohmy mam wrażenie, że coś się poprawiło, choć może gadam totalne głupoty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 4 lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 Przełącz na cztery ohmy to nie będzie się wyłączał, jeżeli uslyszales różnice to oznacza że daje kolumnom więcej mocy, Przełącz na 4 i po problemie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 Są osoby które uważają że przełączenie na 4 nawet wpływa pozytywnie na brzmienie. Ja należę do tych które zmieniają to w ramach bezpieczeństwa, Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts