Aneta OJ Napisano 28 stycznia 2019 Napisano 28 stycznia 2019 Witam, pytanie jak w tytule - jaki gramofon do Yamaha R-N803D . Troche poczytałam, poszukałam i te trzy przewijają się jako polecane: - Audio-Technica AT-LP120USBHC - Pro-Ject Debut III - Rega Planar 1 To ma być mój pierwszy gramofon, nie znam się zupelnie, Pierwszy z nich najlepiej cenowo wychodzi, i całkiem dobre opinie o nim czytałam. Co sądzicie? No i oczywiscie, zeby pasował do mojej Yamahy, bo czytałam o jakichs przedwzmacniaczach wbudowanych, oddzielnych, potrzebnych, niepotrzebnych ale nie wywnioskowałam z tego jaki pasuje do mojego wzmacniacza . Odpisz, cytując
Q21 Napisano 28 stycznia 2019 Napisano 28 stycznia 2019 Cześć, W zasadzie każdy z gramofonów, które wymieniłeś w swoim budżecie jest dobry. AT-LP120 to duży, masywny, ciężki gramofon. Tutaj napęd jest bezpośredni. Dodatkowo ma możliwość zwalnia oraz przyspieszania obrotów z pozycji blatu. Pro-Ject Debut III to klasyczna, uczciwa propozycja dla osób zaczynających zabawę z czarną płytą. Proponuję trochę dołożyć i wybrać wersję S-Audiophile. Odwdzięczy się jeszcze lepszą jakością. Rega Planar 1 to kultowa pozycja w budżetowym przedziale. W mojej ocenie jeden z najbardziej muzykalnych za te pieniądze. Polecam! Pozdrawiam i zapraszam, Rafał Odpisz, cytując
Aneta OJ Napisano 28 stycznia 2019 Autor Napisano 28 stycznia 2019 Dziękuję za odpowiedz. Czyli jak dobrze wywnioskowalam Rega Planar 1 to najlepszy wybor. Bede wiec szukac tego modelu w najlepszej cenie ? Pytanie do sprzedawcow (sklepów) Czy wysyłacie sprzęt do Niemiec? Widzę, że w Polsce Rega Planar 1 taniej wychodzi niż w Niemczech. Proszę o info i oferty cenowe. Odpisz, cytując
Recommended Posts