aldi88 Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Witam mam problem dziś przenosilem wierzę technics eh-790 oczywiście dołączyłem wszystkie kable po ponownym podłączeniu straciłem bass w obu kolumnach udało się odzyskać granie w prawym kanale poprzez może to dziwne ale zrobienie grubszych styków z kabli. Myślałem że lewy głośnik to wina uszkodzonego kabla ale po podmianie kabli oraz głośnika okazało się że jest problem z lewym kanałem za pierwszym razem nie dawał basu a teraz daje bass ale góra za to nie gra i zauważyłem że ten bass to takie buczenie. Mam rozebrana wierzę ale nie widzę tam aby coś było rozlane czy podejrzane dodam też że nie jestem specjalistą. Proszę o pomoc oraz sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 Technics miał tylko parę poprawnie grających modeli gognych uwagi. Szkoda pieniędzy na reanimację. Może pora rozejrzeć się za budżetowym zestawem stereo?? Oczywiście jeśli chcesz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldi88 Napisano 1 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 Właśnie dziś akurat mam imprezę urodzinową i chciałbym chociaż spróbować go reanimowac samemu. Może to jakaś duperelka która szybko da się naprawić. Odnośnie wymiany sprzętu to pisałem temat ostatnio bo zastanawiałem się nad kinem domowym ale dowiedziałem się że nie zagra tak dobrze jak ta wieża więc zrezygnowałem. Rozgadalem się nad używanymi sprzetami które godnie zastąpią technicsa ogólnie nie narzekał em na niego przez 12 lat ale wiem że przyszedł czas aby spróbować coś nowego tylko pytanie co? Jakich parametrów mam szukać ile wat aby sprzęt był godny i żebym się nie zawiódł że kupiłem jakiegoś bubla. W technicsie mam 5 głośników teraz też szukać 5 czy 2 kolumny wystarcza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 Daj zdjęcia terminali kolumn. Tam gdzie kabelki podłączasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldi88 Napisano 1 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 (edytowany) Daj zbliżenie na terminale kolumn. Same kolumny z gniazdami. Edytowano 1 lutego 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldi88 Napisano 1 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 Dziwne właśnie grają mi oba glosniki ale nie ma takiego basu jak wcześniej. Możliwe że kable są za cienkie a konektory na wieży już się wyjechały bo niektore kable zatrzanalem i wyszły bez oporu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldi88 Napisano 3 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2019 Może jakieś sugestie? Aktualnie grają 2 głośniki słaby bas jest i Góra za bardzo trzeszczy możliwe że kable dobrze nie stykają i przeczyscic konektory albo spróbować grubsze przewody? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts