Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich.

Potrzebuję pomocy 

Od dłuższego czasu chodzą mi po głowie zmiany, a konkretnie, miałem zestaw 5,1 Sony, jednak przeprowadzka do nowego budownictwa nie pozwala mi na zestaw dużych kolumn przednich, a więc niestety pożegnałem się z tym zestawem (wraz z amplitunerem który miał już trochę lat, i nie miał hdmi) 

Buduję nowy zestaw, zbieram rozumy czytam i czytam, i co forum, co artykuł to ja coraz bardziej głupszy :)

chciałem soundbara Jbl 5,1 ale przeszło mi po paru artykułach tutaj, potem jakie tańsze zestawy gotowe hipermarketowe, ale też wyczytałem że to syf, i doszedłem do wniosku że ktoś bardzo zachwalał taki zestaw głośników, a w innym temacie ktoś wypowiadał się na temat tego ampli, sprawdziłem, bardzo mi się podobają kolory, połysk i te sprawy (ale wiadomo kolor nie będzie grał) i wpadłem na pomysł że złożyć to w kupę:

TANNOY HTS-101 XP 5.1 (wszystkie małe) 

do tego amplituner:  Denon AVR-1912

Sprzęt do: muzyka, filmy z bluraya, i w sumie tyle. 

Dodam, że pokój ok 25m, budżet ok 3000-4000 (wchodzi w grę zestaw używek, ale nie tylko)

Pytanie za 1000% czy te satelity przednie i tył nadadzą dźwięk taki jaki miałem w zwykłych dużych kolumnach przednich? 

Nie jestem audiofilem, ale jednak film z efektami 5,1 obejrzeć bym chciał.

Nie krzyczcie na mnie, sprzęt z waszą pomocą dobieram pierwszy raz, więc mogą być jakieś błędy :) Z góry dziękuję.

Napisano

A jeszcze takie pytanie, czy te glosniki dadza rade np z glosna muzyka, bo nie ukrywam sa dosc male i boje sie ze w filmach bedzie nawet spoko, to muzy raczej glosno nie posłuchamy. 

Napisano

Jeszcze takie pytanko mam jaki amplituner najlepszy do tego zestawu by był.

Denon 1912 / 2113  czy może yamaha rx-671

Jeszcze takie pytanko mam jaki amplituner najlepszy do tego zestawu by był.

Denon 1912 / 2113  czy może yamaha rx-671