mikoo #1 Napisano 21 lutego 2019 Cześć. Rozglądam się za wzmacniaczem do tytułowych kolumn (dane techniczne tutaj). Budżet to +- 4000 zł, sprzęt raczej używany, choć nowego nie wykluczam. Pomieszczenie ma około 22 metrów kwadratowych (4,4 x 5 metrów). Oczekiwania to brzmienie naturalne, z jak najszerszą sceną, z dobrze kontrolowanymi zarówno wysokimi, jak i niskimi tonami. Testowo podpiąłem je pod Marantza M-CR503 (wiem, wiem...) i o ile scena jest zadziwiająco poprawna, góra i środek nawet szczegółowy, to bas jest rozlazły i niekontrolowany, całości brakuje powietrza i niewątpliwie mocy. I tak jak na taką pchełkę jest zaskakująco dobrze. Za źródło docelowo będzie robił laptop dedykowany do audio i odtwarzacz CD, więc czeka mnie jeszcze zakup DACa (chyba, że wzmacniacz będzie miał coś sprawnego na pokładzie) i odtwarzacza, ale to w przyszłości. Na razie chcę dobrać wzmacniacz. Na razie mam kilka typów: - Vincent SV-238 - Sansui AU-919 - Dubiel 2A3SE (droższy, ale wiecie jak to jest z zakładanym budżetem... ) - tutaj mam obawy, czy przy relatywnie niskiej skuteczności kolumn wzmacniacz lampowy sobie poradzi. Pomożecie? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach