smyr15 Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Witam. Posiadam od niedawna zestaw Yamaha mcr n670 z głośnikami B&W 685 s2. Sprzęt jest podłączony do telewizora kablem optycznym, jest możliwość jeszcze przez cinch, ale niestety mój tv tego nie posiada. Problem polega na tym, że kiedy chcę coś obejrzeć, czy to z dysku podłączonego do telewizora czy z serwisów smart to w głośnikach są dziwne trzaski. Dźwięk jest ciągły, można go tylko zrobić głośniej lub ciszej. Kiedy podłączę pendrive bezpośrednio do wieży słucham muzyki bez problemu tak samo z płyt cd. Wcześniej miałem Yamaha RXA2050 z B&W 604s3 i nigdy z takim czymś się nie spotkałem. Co to może być? Proszę o pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Ten sam kabel? Dlaczego zmieniłeś 2050 na MCR? Nic nie zmieniałeś w ustawieniach TV? Podłącz na chwile inne źródło do MCR i zobacz czy na innym (optycznym) też się tak dzieje. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smyr15 Napisano 16 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2019 Kabli zmieniłem cały zestaw, w tv nic nie ustawiałem. Zmiana sprzętu ze względu na gabaryty. Żonie przeszkadzało. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts