leeo Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 Witam, posiadam skromny sprzęcik:) Technicks su-v570 oraz Quadral Platin. Chciałbym podrasować dźwięk stosując wyższej jakości kable, bas jest raczej ok- brakuje mi wysokich dźwięków. Czy któryś z Kolegów mógłby coś doradzić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 1 godzinę temu, leeo napisał: Chciałbym podrasować dźwięk stosując wyższej jakości kable, bas jest raczej ok- brakuje mi wysokich dźwięków. Z punktu widzenia obwodów elektroakustycznych czy elektronicznych kable to w dużym uproszczeniu filtr dolnoprzepustowy i raczej wysokich tonów nie doda, a co najwyżej odejmie. To nie układ korekcji barwy dźwięku więc nie tędy droga. Możesz korekcją zjechać bas to odczujesz przyrost wysokich tonów. No chyba, że masz kabel ze słabej jakości przewodnika, Al lub Fe to wymień na 2,5 mm2 OFC miedziany i powinno być lepiej 😉 Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leeo Napisano 21 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2019 Dziękuję za wyważoną odpowiedź, OFC Cu już mam, tak że chyba czas na wymianę klocków😊 Pozdrawiam również Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts