Wiewik1 Napisano 22 marca 2019 Napisano 22 marca 2019 Witam W głowie urodził się nowy pomysl tylko czy ma to sens? Posiadam KD Pioneer vsx1020 kolumny heco aurora 700 docelowo chce mieć system 5.1 do filmów.muzyka jest odtwarzana albo z tv aplikacja YouTube (wygodnie sterowanie z telefonu) podlaczony optykiem.komputer pliki flak,oraz wav. (HDMI)oraz odtwarzacz dvd Pioneer DV 300 jako transporter cd 2xchinche. zdecydowanie najlepszy dźwięk pochodzi z CD przynajmniej tak to słyszę. Czy warto między komputer a KD wstawić DAC-a czy moje KD i tak zepsuje wykonaną robotę porzez DAC-a myślałem o jakimś nisko budzetowym sprzęcie na początek.W komputerze mam najwięcej muzyki dlatego pomyślałem żeby na tej drodze wstawić Dac-a Odpisz, cytując
S4Home Napisano 22 marca 2019 Napisano 22 marca 2019 Jeśli podłączysz kompa cyfrowo to już nie bawił bym się w żaden pośredni dac. Jeśli nie masz możliwości wyjścia cyfrowo z kompa to najwyżej jakiś konwerter z usb na optyka tydzień coaxial i tyle. Piotr Odpisz, cytując
Wiewik1 Napisano 22 marca 2019 Autor Napisano 22 marca 2019 2 godziny temu, S4Home napisał: Jeśli podłączysz kompa cyfrowo to już nie bawił bym się w żaden pośredni dac. Jeśli nie masz możliwości wyjścia cyfrowo z kompa to najwyżej jakiś konwerter z usb na optyka tydzień coaxial i tyle. Piotr Czyli jeśli komputer podłączony mam przez HDMI do KD to twoim zdaniem nie ma sensu stosowanie DAC-a . Odpisz, cytując
Recommended Posts