Seemann Napisano 10 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2019 Witam, zdecydowałem się na zakup Amplituner ONKYO TX-8130. Teraz mam pytanie jak podłączyć go z telewizorem Philips 6561/12? Optyk czy w iny sposób? Chciałbym sterować głośnością wtedy na pilocie. Obecnie mam podłączone głośniki logitech Z4 przez jacka do gniazda słuchawek i jak chce sterować poziomem głośności to muszę wchodzić w ustawienia słuchawek i tam regulować natomiast chciałbym bezpośrednio z pilota. Czy ze względu ba brak wejścia hdmi w amplitunerze będzie to możliwe? Przy okazji jakie kolumny będą dobre do ONKYO TX-8130? Słucham rocka, metalu. Budżet to około 1000 zł na kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 Podłączasz przez optyka i sterujesz głośnością na Onkyo. Jakiej wielkości masz pomieszczenie? Co do kolumn jesli nowe to heco victa 702 albo monitory magnat 673. To zależy od wielkości pomieszczenia. Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seemann Napisano 11 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 Ok dzięki. Ten model nie ma hdmi. Czy hdmi jest potrzebne? Czy kiedykolwiek się przyda ? Pomieszczenie 20 m. Wolałbym kolumny podłogowe niż podstawkowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 Ty wybrałeś ten model nie ja ci go doradziłem. HDMI ma 8270 za dwa razy tyle. Czy się przyda? To pytanie do ciebie. Przyda ci się? No to victa od heco Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts