Fisher85 Napisano 13 kwietnia 2019 Napisano 13 kwietnia 2019 Od pewnego czasu nakręciłem się na fiio m9 - przenośny odtwarzacz muzyki. Wybrałem go z uwagi na to, że chciałbym zacząć przygodę z muzyką dobrej jakości, ale na razie nie stać mnie na cały zestaw audio z amplitunerem i kolumnami. Na razie chciałbym zainwestować w przenośny odtwarzacz i dobre słuchawki. Pytanie tylko czy w późniejszym czasie taki Fiio m9 może posłużyć jako „biblioteka” do rozbudowanego systemu audio? Tzn czy jako źródło dźwięku będzie spełniał swoją funkcje w połączeniu ze wzmacniaczem i kolumnami? Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 13 kwietnia 2019 Napisano 13 kwietnia 2019 Pomyśl o M6, jest mniejszy, bardziej mobilny i wszystkomający, no i tańszy. Mam i chwalę sobie Link Faktycznie może pracować jako DAP, USB DAC, streamer wifi, napędzi słuchawki BT z kodekiem LDAC lub ApteX. Jakość dźwięku znakomita. Pozdrawiam 😁 Odpisz, cytując
Fisher85 Napisano 13 kwietnia 2019 Autor Napisano 13 kwietnia 2019 hmm... dobra opcja na początek, bardzo lubię soczysty bas, można na to liczyć w tym modelu? No i wracając do mojego pytania, czy coś takiego można kiedyś podłączać do mocnego zestawu stereo? Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 13 kwietnia 2019 Napisano 13 kwietnia 2019 28 minut temu, Fisher85 napisał: dobra opcja na początek, bardzo lubię soczysty bas, można na to liczyć w tym modelu? Tu dużo zależy od słuchawek lub wzmacniacza i kolumn gdybyś wykorzystał FiiO jako DAC`a. Gra ten DAP lekką "V" ale o soczystości basu trudno mi się wypowiedzieć. Podłączyć można do każdego zestawu stereo przez przejściówkę jack 3,5mm na 2xRCA lub bezpośrednio do gniazda jack 3,5mm jeśli będzie dostępne. W opcjach należy tylko ustawić wyjście Line Out (LO) Ja wykorzystuję go jako streamer wifi parując ze wzmakiem przez BT (AptX). Po aktualizacji firmware DAP obsługuje Tidala Master (MQA). W moim odczuciu jakość strumieniowanej muzyki jest zadowalająca ale nie tak dobra jak przy połączeniu kablem. To co oferuje ten grajek to rozwiązanie jak ktoś potrzebuje uniwersalnego urządzenia - DACa do stacjonarnego systemu i DAPa na spacery. W innym przypadku w tej cenie można już kupić do systemu dedykowanego DACa o lepszym brzmieniu. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Fisher85 Napisano 15 kwietnia 2019 Autor Napisano 15 kwietnia 2019 Dnia 13.04.2019 o 15:34, MariuszZ napisał: Tu dużo zależy od słuchawek lub wzmacniacza i kolumn gdybyś wykorzystał FiiO jako DAC`a. Gra ten DAP lekką "V" ale o soczystości basu trudno mi się wypowiedzieć. Podłączyć można do każdego zestawu stereo przez przejściówkę jack 3,5mm na 2xRCA lub bezpośrednio do gniazda jack 3,5mm jeśli będzie dostępne. W opcjach należy tylko ustawić wyjście Line Out (LO) Ja wykorzystuję go jako streamer wifi parując ze wzmakiem przez BT (AptX). Po aktualizacji firmware DAP obsługuje Tidala Master (MQA). W moim odczuciu jakość strumieniowanej muzyki jest zadowalająca ale nie tak dobra jak przy połączeniu kablem. To co oferuje ten grajek to rozwiązanie jak ktoś potrzebuje uniwersalnego urządzenia - DACa do stacjonarnego systemu i DAPa na spacery. W innym przypadku w tej cenie można już kupić do systemu dedykowanego DACa o lepszym brzmieniu. Pozdrawiam. Dzięki za cenne rady rzeczywiście odpuszczę na razie m9, może w przyszłości, na razie małe kroczki Odpisz, cytując
Recommended Posts