Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Posiadam wzmacniacz Luxman LV-117 oraz kolumny Tonsil Voyager 200. Kolumny grają pięknie lecz brakuje mi basu, niema czym łupnąć a lubię techno, elektro, hip hip, dyskotekową. 

Poszukuję 2 kolumn podłogowych używanych w cenie do 3000 zł. Mogą być 4 ohm. Mam na oku kolumny : Canton Ergo 102 DC - tylko czy Luxman LV117 poradzi sobie z nimi ? 

Macie jakieś propozycje dla mnie ? jakieś sugestie ? Nie jestem wielkim wymagającym audiofilem. Potrzebuje po prostu uderzenia basu, niskiego zejścia, grzmotu.

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

Co prawda kolumny serii Ergo z literami DC są trudniejsze do wysterowania niż modele posiadające tzw. kontrolery (control unit), jednakże nie bałbym się o współpracę Twojego Luxmana z 102 DC. Do kwoty 3 tys. mimo wszystko rekomenduję popularne modele Ergo SC-L lub Ergo RC-L ( ewentualnie rzadziej spotykane Ergo RC-A). W przypadku SC-L z kontrolerem bez możliwości regulacji niskich tonów odradzam ich wstawianie do pomieszczeń poniżej 25 m^2.

1 godzinę temu, krzysztof3434 napisał:

Nie jestem wielkim wymagającym audiofilem.

No właśnie te kolumny pomogą Ci takim się stać B|

Edytowano przez Profi