Wallander80 Napisano 18 kwietnia 2019 Napisano 18 kwietnia 2019 Witam Wszystkich, W skrócie : Potrzebuję wsparcia w dokonaniu wyboru pierwszego sprzętu. Budżet skromy ale od czegoś trzeba rozpocząć swoją przygodę. Na chwilę obecną mam do wyboru : Kolumny DALI 104 & MARANTZ PM63 LUB TECHNICS SU-A700 mK1 LUB MARANTZ SR 4000. Sprzęt docelowo ma grać pod gramofonem . Proszę o wsparcie merytoryczne w temacie. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 19 kwietnia 2019 Napisano 19 kwietnia 2019 Aby można ci było doradzić musisz określić wielkość pomieszczenia oraz budżet i oczekiwania względem dźwięku. Z modeli zaproponowanych przez ciebie sr jest amplitunerem kina i to przeciętnym więc odpada. Stawiam na marantza z dali. Czy to cię zadowoli , nie wiem. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Wallander80 Napisano 19 kwietnia 2019 Autor Napisano 19 kwietnia 2019 Witam, dziękuje. Pomieszczenie : 25 m² Budżet: około 2000 zł na kolumny i wzmacniacz. Oczekiwania względem dźwięku: Słucham liquid funk / DnB / jazzstep / acid jazz... ale tez gustuję w muzyce klasycznej, rock ale to w mniejszym stopniu. Szukam czegoś co w najbliższej przyszłości pozwoli mi słuchać muzyki na gramofonie bo to brzmienie uwielbiam. Obecnie dostałem w spadku Numark TT-1610 oraz Behringer VMX 200 ( ale to spadek - jak już jest to na początek coś z tego będzie ). Nie wiem czy dobrze to opisze: brzmienie neutralne, szybkie z lekkim odchyleniem w stronę ciepłych wokali. Odpisz, cytując
Recommended Posts