kabelo Napisano 9 maja 2019 Udostępnij Napisano 9 maja 2019 Witam! Kupilem nowy amplituner onkyo tx-8250 z kolumnami stereo (2.0). W kolumnach mam banany, a w Onkyo,....hmmm nie wiem jak to nazwac, ale dostalem kable (2 x 2,5 mm) z bananmi na obu koncach. Banany do Onkyo niestety nie pasuja i nie wiem jak to wszystko razem podlaczyc... Czy sa jakies przejsciowki z bananow na te mniejsze wtyczki do Onkyo-8250 ? Moze powinienem wymienic kable na inne? Tylko jakie? Gdzie kupic gotowe kable z odpowiednimi wtykami? A moze jest inne wyjscie z tej sytuacji? Nie chcialbym odcinac bananow i wkladac - jak w manualu - koncowek zalutowanych do tych konnektorow. Dziekuje za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 9 maja 2019 Udostępnij Napisano 9 maja 2019 51 minut temu, kabelo napisał: A moze jest inne wyjscie z tej sytuacji? Było na forum te gniazda za Onkyo są zaślepione i trzeba jakimś haczykiem ze spinacza czy innego drutu je zahaczyć i wyciągnąć. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabelo Napisano 10 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2019 Bylo na forum - a mozna zapytac gdzie? Jak te zaslepki wyjac? (nie wygladaja na latwe do wyjecia). Dlaczego w instrukcji nic na ten temat nie pisza? Troche to dziwne. Czy po wyjeciu czarnych plastikowych zatyczek banany beda dobrze pasowac i beda mialy dobry kontakt?? Czy takie rozwiazanie przewiduje producent (i po prostu nie zajaknal sie tym w instrukcji) i to dobrze dziala? DZIEKUJE! Cytat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 maja 2019 Udostępnij Napisano 10 maja 2019 W kolumnach też wejścia bananowe są zazwyczaj zaślepione , i trzeba się namocować by to wyjąć bez większych szkód A wystarczyłoby dać lekkie zewn. odsadzenie nawet 1mm po obwodzie by to łatwiej wyciągnąć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 10 maja 2019 Udostępnij Napisano 10 maja 2019 13 minut temu, kabelo napisał: Czy po wyjeciu czarnych plastikowych zatyczek banany beda dobrze pasowac i beda mialy dobry kontakt?? Czy takie rozwiazanie przewiduje producent (i po prostu nie zajaknal sie tym w instrukcji) i to dobrze dziala? Będą pasować i będą działać. Proszę się nie martwić i próbować je wyjąć, te zatyczki. Z własnego doświadczenia podpowiem żeby uważać przy wkładaniu kabla optycznego. W instrukcji Audiolaba narysowali odwrotnie jak jest w realu i wciskałem w ciemno bo mało miejsca było żeby głowę za wzmacniacz wsadzić. Prawie gniazdo zniszczyłem ... Pozdro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts