Preci Napisano 11 maja 2019 Udostępnij Napisano 11 maja 2019 Witam, mam do Was pytanie, bo chcę zakupić wzmak do słuchawek i ktoś zaoferował mi takie coś interface EMU0404 usb. Nadmienię, że muzyki będę słuchał z laptopa Dell i stąd moje pytanie, czy jest sens to kupować czy lepiej gotowy wzmacniacz DAC ? Chodzi o to czy to urządzenie da sobie radę ze słuchawkami i z jakim efektem. Słuchawki obecnie mam AKG a docelowo HIFI man Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 maja 2019 Udostępnij Napisano 11 maja 2019 (edytowany) Nie napisałeś jakich słuchawek używasz i jakie masz zamiar używać, tylko ich marki. To zupełnie nieistotne informacje. Jednak jeśli myślisz o słuchawkach planarnych w przyszłości, to moc wyjściowa wzmacniacza słuchawkowego tego urządzenia może okazać się zbyt mała. 20 mW mocy maksymalnej to niewiele dla wielu typów stacjonarnych słuchawek. Edytowano 11 maja 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Preci Napisano 11 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2019 MobyDick obecnie posiadam AKG 551 ale mam zamiar zmienić na HiFIMan Sundara. A co myślisz o wzmaku AUNE x1s ? i czy podoła tym słuchawkom Sundara? Dziękuję bardzo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 12 maja 2019 Udostępnij Napisano 12 maja 2019 (edytowany) AUNE x1s bez problemu powinien napędzić Sundare. A ten EMU0404 powinien dać radę napędzić K551. Edytowano 12 maja 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Preci Napisano 12 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2019 14 godzin temu, MobyDick napisał: AUNE x1s bez problemu powinien napędzić Sundare. A ten EMU0404 powinien dać radę napędzić K551. MobyDick wielkie dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts