err_or Napisano 13 maja 2019 Udostępnij Napisano 13 maja 2019 Witam. Mam mały problem. Posiadam telewizor TCL z androidem, dekoder UPC i amplituner Yamaha rx-v485. TV podłączony jest kablem HDMI arc z amplitunerem, dekoder podłączony jest zwykłym kablem HDMI również z amplitunerem. Nie mam problemu żeby odtworzyć dźwięk z oglądanych rzeczy, które odtwarzam z "kablówki" UPC, problem jest wtedy kiedy włączę Netflixa, czy Youtube z androida w TV - wtedy za żadne skarby nie odtwarza mi dźwięku przez amplituner, tylko normalnie przez TV...mimo, że to właśnie TV jest podłączony bezpośrednio kablem HDMI arc z ampkiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioxxl74 Napisano 14 maja 2019 Udostępnij Napisano 14 maja 2019 Podłącz TV optykiem z amplitunerem i po problemie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 14 maja 2019 Udostępnij Napisano 14 maja 2019 najpierw w samym TV wypadałoby puścić dźwięk "na zewnątrz", a w samym ampli również ustawić odpowiednie źródło. Nic samo z siebie się nie zadzieje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogoninio Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 Dnia 13.05.2019 o 22:20, err_or napisał: Witam. Mam mały problem. Posiadam telewizor TCL z androidem, dekoder UPC i amplituner Yamaha rx-v485. TV podłączony jest kablem HDMI arc z amplitunerem, dekoder podłączony jest zwykłym kablem HDMI również z amplitunerem. Nie mam problemu żeby odtworzyć dźwięk z oglądanych rzeczy, które odtwarzam z "kablówki" UPC, problem jest wtedy kiedy włączę Netflixa, czy Youtube z androida w TV - wtedy za żadne skarby nie odtwarza mi dźwięku przez amplituner, tylko normalnie przez TV...mimo, że to właśnie TV jest podłączony bezpośrednio kablem HDMI arc z ampkiem I jak? Udało się rozwiązać ten problem? U mnie to samo tylko przy projektorze Epson. Musiałem wyjąć moduł Android TV i podłączyć go do amplitunera. Nie wiem tylko co dalej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts