Maciek Yattaman Napisano 28 maja 2019 Udostępnij Napisano 28 maja 2019 Hej, kupiłem używanego JVC RX-F10. Przy przełączaniu na cyfrowe źródła dźwięku za każdym razem w środku słychać taki strzał, jakby coś się załączało. Dodatkowo, mam pod niego podpięte kolumny o impedancji niższej o 2 ohmy niż zalecana (amp pracuje na 6-16, ja podpiąłem 4) i po 20min cichego grania ciężko dotknąć jego obudowę - czy to może być wina za wysokiego obciążania z powodu źle dobranych kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 maja 2019 Udostępnij Napisano 28 maja 2019 Jedno i drugie jest w takim razie normalne. Pstryk to selektor źródła a grzanie na niższej impedancji jest rzeczą normalną Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Yattaman Napisano 28 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2019 (edytowany) Ale nie mówimy do końca o pstryku a mocnym strzeleniu/buczeniu. Przy przełączaniu źródeł TV - optyk - FM następują strzały przy przechodzeniu z analoga na cyfrę. Wypróbuję dziś kolumny z JVC, bo one mają 6 ohm, ciekawe czy dalej będzie tak się smażył. Edytowano 28 maja 2019 przez Maciek Yattaman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Yattaman Napisano 28 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2019 Dupa, na 6ohmowych obudowa parzy tak samo jak na 4ohm. Nie mam pojęcia co tu się dzieje. Sekcja zasilania jest w porządku, bo grzeje się przeciwna strona amplitunera... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts