Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Po odsłuchu słuchawek audioquest w sklepie był efekt „wow”, bardzo miło i pozytywnie zaskoczyły. Jednakże w sklepie stacjonarnym nie było promocji i zdecydowałem się na zakup przez internet i tutaj małe zdziwienie, bo te słuchawki już tak dobrze nie grają ... w sklepie słuchałem pod ipadem oraz dragonfly red - w domu laptop z dragonfly red, ale jeśli dobrze myślę nie powinno mieć to absolutnie żadnego znaczenia jeśli chodzi o jakość dźwięku.

Teoretycznie mam 2 tygodnie na zwrot, a czytałem coś o wygrzaniu słuchawek chociaż nie wydaje mi się aby miało to aż tak diametralny wpływ na jakość dźwięku z tych słuchawek?

Napisano
Dnia 17.07.2019 o 19:30, MobyDick napisał:

To również nie będzie dobre połączenie. Przy wyższym budżecie dobrym połączeniem był by Audioquest NightOwl. Tyle że to słuchawki za 2,5 tys i nawet przy obecnej promocji kosztują 1400 zł. Warto przeczytać ten artykuł : https://www.audiofanatyk.pl/recenzja-sluchawek-audioquest-nightowl-dragonfly-red-perch/ .

A naznaczysz jeszcze różnice z czystej ciekawości jak mają się nightowle do nighthawków? Cena promocyjna praktycznie ta sama a z tym dac’em również różne opinie w internecie ...

Napisano

Podczas gdy moje nightowle wygrzewają się z DFR, korzystając z nadmiaru czasu na zakupach z małżonką - zaleciałem posłuchać jak gra nowość (dragonfly cobalt) z tymi słuchawkami i dla mnie jest to istna pozytywna masakra. Dla śledzących wątek jeśli ktoś ma wątpliwości i budżet to wątpię aby było lepsze połączenie ...

Napisano (edytowany)

Ponoć gra bardziej technicznie od wcześniejszych modeli. One kiedyś też były znacznie droższe. Teraz ten jest nowym modelem i ma robić za wyższy model. Zapewne za jego cenę można kupić coś ciekawszego. Podobnie Owle wypadają świetnie za cenę promocyjną. Jak za 3 tyś zapewne można wybrać coś ciekawszego, szczególnie gdy jest również w mocnej promocji.

Edytowano przez MobyDick