Maciek Kudra Napisano 7 lipca 2019 Napisano 7 lipca 2019 Witam W domu mam taki oto sprzęt, niestety nic o nim nie wiem. Pierwszy z góry chyba działa , pozostałe dwa niestety nie wiem :/ Czy jest on coś warty?? Odpisz, cytując
RoRo Napisano 7 lipca 2019 Napisano 7 lipca 2019 od góry: tuner, korektor i wzmacniacz. Najcenniejszy z tego jest wzmacniacz AS-432 - był to w tym okresie (lata 80te) najlepszy wzmacniacz z Diory (Dzierżoniów). Z tej samej serii pochodzi jeszcze charakterystyczny deck "szuflada" (bo kasetę umieszczało się poziomo w wysuwanej szufladzie) z Dolby B. Spora część produkcji była eksportowana (pod różnymi nazwami zresztą...). Tuner jest o kilka lat młodszy od wzmacniacza, bo do kompletu był model 432 - analogowy, z możliwością zaprogramowania 4 stacji. Więcej informacji znajdziesz od ręki w klubie Unitry (wygooglasz sobie...) - dane techniczne itp. A co chcesz o nim wiedzieć? Masz jakieś kolumny? Podłączałeś np. słuchawki do wzmacniacza by sprawdzić, czy działa? Pozdrawiam PS. A niby dlaczego "zagadka"? Przecież to sprzęt często spotykany i dość popularny wśród osób które interesują się polskim audio z czasów PRLu , a każdy kto trochę lat już siedzi w audio bez problemu powinien powiedzieć o nim parę słów. Odpisz, cytując
Recommended Posts