Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Dobry wieczór!  

Szukam słuchawek dokanałowych do 100zł (strach się pytać takich bluźnierstw na tym forum :P)

Nie zależy mi tak na basach, co na fajnym brzmieniu, w którym nie słychać tylko perkusję i rytm, ale np. jakieś ciche chórki, piano, cichsze instrumenty itp.

Szukałem, szukałem, czytałem, oglądalem i rozważam pomiędzy Panasonic RP-HJ3125E, a JBL T205. Może polecicie mi coś innego?

Do tej pory posiadałem wspomniane Panasonic i byłem całkiem zadowolony jak na tę klasę cenową.

Ciekawi mnie, czy ktoś ma doświadczenia z T205 lub nawet z obydwoma wspomnianymi modelami. Może jakieś rady, spostrzeżenia? 

Z góry dzięki!  

PS. Zastosowanie zarówno w pociągu, jak i w domu czy tramwaju.

Link do Panasonica

Link do JBL

Edytowano przez Patryk Marek
Napisano

JBL T205 to słuchawki douszne i w ich przypadku nie licz na zbyt głęboki bas. Nie mówię tu o silnym basie. Izolacja również nie będzie zbyt duża.

Ja bym szukał coś ze słuchawek marki KZ np.  hybrydowe :

KZ ZSN pro

KZ ZS5

za ~120 zł całkowicie armaturowe KZ AS06

Wszystkie te słuchawki mają łatwo wymienne kable i łatwo z nich zrobić słuchawki bluetooth.

Napisano
3 minuty temu, MobyDick napisał:

JBL T205 to słuchawki douszne i w ich przypadku nie licz na zbyt głęboki bas. Nie mówię tu o silnym basie. Izolacja również nie będzie zbyt duża.

Ja bym szukał coś ze słuchawek marki KZ np.  hybrydowe :

KZ ZSN pro

KZ ZS5

za ~120 zł całkowicie armaturowe KZ AS06

Naprawdę... Cóż, ślepota nie boli z tymi JBL. Dziękuję za tę uwagę. ❤️

A jeżeli chodzi o Gearbest - zaufana strona? Przychodzą rzeczy? Czy nie masz pojęcia?

Napisano

Dobry sklep. Z zasady przychodzi wszystko. Warto zaznaczyć ubezpieczenie przesyłki które często jest za darmo lub kosztuje kilkadziesiąt groszy. Wtedy jeśli gdzieś przesyłka zaginie to wysyłają jeszcze raz. W najgorszym wypadku jeśli towar jest niedostępny, to zwracają kasę. Tyle że to prawie się nie zdarza. Mają chyba dobre stosunki z KZ bo często mają na nie najlepsze ceny. Dlatego z tego sklepu.

Z słuchawek nieco powyżej 100 zł warto brać pod uwagę z tego co piszesz za 115 zł z wysyłką Tin Audio T2 .

Napisano
4 minuty temu, MobyDick napisał:

Dobry sklep. Z zasady przychodzi wszystko. Warto zaznaczyć ubezpieczenie przesyłki które często jest za darmo lub kosztuje kilkadziesiąt groszy. Wtedy jeśli gdzieś przesyłka zaginie to wysyłają jeszcze raz. W najgorszym wypadku jeśli towar jest niedostępny, to zwracają kasę. Tyle że to prawie się nie zdarza. Mają chyba dobre stosunki z KZ bo często mają na nie najlepsze ceny. Dlatego z tego sklepu.

Z słuchawek nieco powyżej 100 zł warto brać pod uwagę z tego co piszesz za 115 zł z wysyłką Tin Audio T2 .

Wielkie dzięki! Co prawda chciałem kupić teraz jedynie przejściowe słuchawki i wydać te +100 później, ale w tym wypadku chyba po prostu się wstrzymam i zostawię sobie czas na wybór i lepszy model. Tego szukałem! Jeszcze raz wielkie dziękuję z mojej strony! 

Napisano
Przed chwilą, MobyDick napisał:

Wszystkie te słuchawki to zupełnie inna bajka niż te które wymieniłeś na początku.

Dokładnie. Patrząc na parametry trochę nie dowierzałem. Poczytałem o budowie, popatrzyłem na zdjęcia i serce szybciej zabiło, haha. Niesamowite :D