Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej,

Mam prośbę o pomoc. Przymierzam się do kina domowego 5.1 do salonu z aneksem kuchennym o powierzchnii 32 m2. Link do układu funkcjonalnego poniżej.

https://drive.google.com/open?id=1suGt6X78cCExUR7B5sNK7Do0D34uEap4

Kino służyć ma tylko do TV (stacje kablowe, filmy blu ray, seriale z platform streamingowych) + gry z konsoli PS4

Wymagania:

cena do 6000

Tylne głośniki bezprzewodowe (bez kabli audio, kable zasilające mogą być)

Przednie głośniki małej wielkości

Na razie jedyne co mi wyszło to z takimi założeniami to soundbar Yamaha Bar 400 + sub+ dwa tylne Musiccast 20, ale może jest sensowniejsza alternatywa

P.S nie ma możliwości rezygnacji z tych wymagań:) 

Napisano

Soundbar to najgorsze rozwiązanie o wiele lepsze byłoby takie: amplituner Yamaha V485,na front kolumny Magnat 207, central Magnat 213 a jako satelity bezprzewodowe Yamaha MusicCast 20 i sub Magnat 302a. Fronty i central można dobrać inne np.Melodika BL-40 mk3,STX Elektrino 250.

Na bank zagra to lepiej od każdego soundbar, najlepiej sam sprawdź jak to brzmi w jakimś salonie audio. Poza tym kupując wszystko u jednego sprzedawcy powinieneś zmieścić się w budżecie.

Napisano

To żaden problem,zamiast 207 dajemy monitory Magnat Shadow 203 lub tak jak w pisałem wyżej zamienniki od Melodiki czy STX, może być także seria Pylon Pearl. Musisz posłuchać co Ci najbardziej podlaskie, dobierając na front monitory i central masz naprawdę duży wybór.

Napisano

Z kablami nie szalej kup najtańsze markowe np. od Melodiki lub Oehlbach  z miedzi beztlenowej.

Co do suba wg. mnie zamiast dopłacać do Klipscha lepiej kupić 2 Magnaty 302a i rozgałęźnik z filtrem aby je podłączyć do jednego wyjścia subwoofera w tym amplitunerze a efekt końcowy połknie Klipscha jak byk ciastko.😁