Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam mam subwoofera xtz 1 x12 Cinema series i szukam najlepszych ustawień zeby brzmiał jak najlepiej  poki co korzystam z ustawień thx które sa podane w instrukcji jako rekomendowane a także przeprowadzilem kalibracje za pomocą audyseya z onkyo rz 1100. Dolaczam zdjęcie tylu z pokretlami i pstryczkami czy ktoś mogly mi pomóc z odpowiednim zestawieniem dla uzyskania najlepszych efektów dzięki z góry 20190815_183433.thumb.jpg.46570e21b8b4e761c9fe1788c3d3bc42.jpg

Napisano

Dobry dla początkujących.

Jak ustawić suba. Do tego są dwie zasady.

1. Zagłądnąc do instrukcji amplitunera. Różne kalibrację zalecają inne początkowe ustawienie suba. Przy Audyssey w RZ1100 wydaje mi się z tego co pamiętam że powinieneś dać przed kalibracją pokrętła na pół. Np w Yamaszkach jest inaczej.

2. To po zrobieniu kalibracji oglądniecie dobrego filmu, fragmentu i ustawianie po swojemu. Mi zajęło to około 3 filmy. Gdzie w trakcie dokonywałem zmian,

Bo większość kalibracji amplitunerów ma jednak problem z akustyką. Jej nie koryguje. 

Pozdrawiam