snickusek Napisano 1 października 2019 Udostępnij Napisano 1 października 2019 Witam, Zacznę od aktualnej specyfikacji: kolumny Klipsch RP-250F zasilane Yamahą AX-900, Klipsch 115SW i NAD T 163 trzymający całość w ryzach. Pokój około 25 m2. Dotychczas sygnał nadawany był złączem optycznym z PC (karta AIM SC 808, muzyka) lub również optykiem z TV (filmy). Z jakości dźwięku jestem zadowolony i pod tym kątem właściwie nic bym nie zmieniał. Jednakże z racji powiększającej się kolekcji płyt chciałbym do zestawu dołożyć odtwarzacz CD. Wstępnie zastanawiałem się nad Yamahą CDX-580, będzie to dobry strzał? Jestem raczej zwolennikiem starszych sprzętów aniżeli nowej technologii. Może jakiś inny model godny polecenia? Przy okazji zakładania tematu jeszcze jeden wątek - chciałbym wszystkim móc sterować z pilota, czy miał ktoś styczność z Logitech Harmony lub podobnym sprzętem? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 października 2019 Udostępnij Napisano 2 października 2019 Jeżeli masz sporą kolekcję to widzę sens inwestowania w cd. Ale co będziesz odpinał suba? Bio n to tak do stereo to raczej średnio. Potężna kinowa maszyna. Lubisz dźwięk jasny? Konturowy? To idź w Yamahę. Ewentualnie świetne odtwarzacze z dawnych lat robi teac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snickusek Napisano 2 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2019 W przyszłości w planach jest dokupienie również klipschy z tej samej serii z tym że głośnika centralnego i głośników na tył. Aktualnie działa to jako zestaw 2.1 podłączony do nada ale brakuje właśnie możliwości odpalenia cd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts