jblmaniak Napisano 2 listopada 2008 Udostępnij Napisano 2 listopada 2008 WitamBuduje sobie zestaw stereo, posiadam obudowy własnego wykonania i chciałem się poradzić jakie głośniki wstawić?Znalazłem oferte na http://jbl.my - ciekawe wszystko, ceny też nie wygórowane i jest sprawdzony serwis, ale...Czy warto kupić do kolumn głośniki od JBL E90?Proszę o profesjonalne odpowiedzi, a nie typu "bierz będzie dobrze".Pozdrawiam!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogal Napisano 3 listopada 2008 Udostępnij Napisano 3 listopada 2008 Jak już masz obudowy to warto wziąć jakieś lepsze głośniki, np. vifa, scan speak, najlepiej od razu z projektem zwrotnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini_dy Napisano 5 listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 listopada 2008 (edytowany) Witaj,Powiem ci tak, słuchałem ostatnio JBL ES 100 - kabel monster Z1R + HK 3490, niestety nie powaliły mnie na kolana dzwięk był bardzo średni, póżniej podłączyłem B&W cd7 i grały rewelacja, na tym samym utworze - brzmiało to tak jak dwa różne utwory, na koniec podłączyłem w salonie Paradigm Monitor 9v5 i grały równie ładnie z dużo lepiej komponującym się basem i innymi rejestrami, JBL były takie umcyk umcyk, zero jakości ale głośno i full bas, mi się nie podobały. Edytowano 23 listopada 2008 przez muzyczny_gość Proszę używać funkcji 'odpowiedz' -dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jblmaniak Napisano 7 listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2008 okej ale może ktoś podać jakiś sklep/serwis z w miare dobrymi cenami? na http://jbl.my chociaż są ceny głośników dość niskie w stosunku do całych kolumn, a po innych firmach patrze to już bardziej się opłaca całe kolumny kupić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blackside Napisano 11 listopada 2008 Udostępnij Napisano 11 listopada 2008 Nie wiem jak Wy słuchacie że jbl'e grają "umcyk umcyk"...?Wg. mnie grają dobrze i dokładnie. Zarówno odnajdują się w techno/ dance jak i w muzyce typu mike oldfield. Często czytam że bas jest płytki- ja tego nie czuje.Aha zgodę się że jbl +HK gra tragicznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jblmaniak Napisano 20 listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2008 (edytowany) Wszystko okej, dziękuję za odpowiedzi, ale dalej nie usłyszałem dobrej wypowiedzi, czy warto kupić głośniki na http://jbl.my, czy też macie lepsze propozycje?Pozdrawiam Edytowano 23 listopada 2008 przez muzyczny_gość Proszę używać funkcji 'odpowiedz' -dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jblmaniak Napisano 20 listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2008 (edytowany) A może bardziej byście polecili Infinity??Pozdrawiam Edytowano 23 listopada 2008 przez muzyczny_gość Proszę używać funkcji 'odpowiedz' -dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 21 listopada 2008 Udostępnij Napisano 21 listopada 2008 (edytowany) dostales odpowiedz zebys darowal sobie Jble i wybral scan speaka vife + projekt zwrotnicy:) btw obliczales jakos kubature skrzynek? robiles na wymiar jakiejs kolumny? zastosowales jakies przegrody? Wzmocnienia>? Edytowano 23 listopada 2008 przez muzyczny_gość Proszę używać funkcji 'odpowiedz' -dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jblmaniak Napisano 21 listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2008 (edytowany) A gdzie mogę kupić te głośniki?Pozdrawiam Edytowano 23 listopada 2008 przez muzyczny_gość Proszę używać funkcji 'odpowiedz' -dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 23 listopada 2008 Udostępnij Napisano 23 listopada 2008 Allegro? a jak nie to poszukaj przez google jakiegos sklepu co sprzedaje, jest 4:53 i mi sie nie chce wybaczbtw radze poszperac w dziale diy na elektrodzie lub forum na ktorym sie juz spotkalismy, diy to zrob to sam, doradza jakie glosniki wybrac gdzie kupic itp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jblmaniak Napisano 23 listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2008 (edytowany) Szukałem szukałem i nie znalazłem, ale dziękuję za odpowiedzi;)Pozdrawiam Edytowano 23 listopada 2008 przez muzyczny_gość ostatecznie!Proszę używać funkcji 'odpowiedz' Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 24 listopada 2008 Udostępnij Napisano 24 listopada 2008 http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=vifahttp://www.allegro.pl/search.php?string=vi...;personal_rec=0http://www.akustyk.com.pl/cenniki-scanspeak.htmlomg 2 minuty no ale latwo powiedziec nie znalazlem, na akustyku masz tez vife i peerslessa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysl_17 Napisano 27 listopada 2008 Udostępnij Napisano 27 listopada 2008 pierwsza sprawa- twoje wymagania , druga - z czym i gdzie to ma grać , trzecia - ile masz kasy . JBL nie bierz bo tylko utopisz kase , skąd niby weźmiesz zwrotnice do tego ? wejdz na diyaudio.pl i poczytaj . polecam jakieś 2way np peerless + vifa . ogólnie warto zainteresować się vifą - dobre kopułki . Prawda jest taka że to głośnik wysokotonowy nadaje klasy konstrukcji pamiętaj o tym ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jblmaniak Napisano 30 listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2008 Cytat pierwsza sprawa- twoje wymagania , druga - z czym i gdzie to ma grać , trzecia - ile masz kasy . JBL nie bierz bo tylko utopisz kase , skąd niby weźmiesz zwrotnice do tego ? wejdz na diyaudio.pl i poczytaj . polecam jakieś 2way np peerless + vifa . ogólnie warto zainteresować się vifą - dobre kopułki . Prawda jest taka że to głośnik wysokotonowy nadaje klasy konstrukcji pamiętaj o tym ! Zwrotnice też są w ofercie:) Więc chyba nie widzę problemu:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walczi lee Napisano 2 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2008 Cytat Nie wiem jak Wy słuchacie że jbl'e grają "umcyk umcyk"...?Wg. mnie grają dobrze i dokładnie. Zarówno odnajdują się w techno/ dance jak i w muzyce typu mike oldfield. Często czytam że bas jest płytki- ja tego nie czuje.Aha zgodę się że jbl +HK gra tragicznie. cześć.mam zamiar kupic dwie wolnostojące kolumny jbl northridge e 100.pisałeś ,że u ciebie grają dobrze.czy mógł byś napisać z jakim wzacholem masz je podłączone i co sądzisz o denonie pma-1500 ae,yamaha a-s700 lub marantz pm7001 w zestawie do tych kolumn,który bedzie najlepiej wstanie wysterowac te kolumny. wiem ,że yamaha jest najmocniejsza,ale mi oprócz dobrego basu chodzi tez o detale w muzyce.mam też inne typy kolumn, oto one:dali concept 8 lub 10 (ale mysle ze dziesiątki maja zbyt duże wymagania na tego typu wzacniacze),dali blue 8008,dali lektor 8. z gory dziekuje za poswiecony czas,pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeremi Napisano 2 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2008 Osobiście nie ładował bym się w JBL'a. Zaproponuje CI inną firmę; tańszą i równie dobrą. TVM Acoustic (dawna TESLA ) Mają bardzo ciekawą ofertę. Sprawdz, może znajdziesz coś dla siebie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts