Michał1986 Napisano 11 listopada 2008 Udostępnij Napisano 11 listopada 2008 Witam!W związku ze zmianą karty dzwiękowej (X-fi Surround 5.1 --> e-mu 0202) mam czysto technicze pytanie odnośnie kabla.Otóż w mojej dotychczasowej karcie (X-Fi surrond...) były dwa wyjścia RCA. Mam kabel Tech+Link 680031 i tym kablem podłączone były moje głośniki (Vigoole C2149 a teraz będą to Sven Royal 2). Natomiast E-mu takich wyjśc nie posiada (w przeciwieństwie do droższej wersji 0404). Mam w niej do wyboru albo dwa wyjscia mono jack albo jednego jack'a stereo. I teraz zastanawiam się nad najlepszym rozwiązaniem.1. Zostawić kabel 2RCA-2RCA i dokupić jedynie dwie przjściówki na mono jack'a. Czy używając przejściówek nie stracę na jakości dzwięku? Czy takie przejściówki wogóle istnieją?2. Kupić ten oto kabel http://kable.djshop.pl/dj/sklep/Proel/2556...ck-M-1,8-m.htmlCzy ktoś zna może jakiś lepszy? Strasznie mały wybór tych kabli...3. Kupić kabel http://sklep.rms.pl/index.php?p276,kabel-j...21-tech-link-1mCzy w tym wypadku taka konwersja z dwóch kanałów mono na jeden stero nie będzie gorszym rozwiązaniem od 2RCA-2mono jack?Inne rozwiązania nie przychodzą mi na myśli Wg mnie najlepsze jest rozwiązanie nr 2 ale chciałbym usłyszeć opinię fachowców Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rupert Napisano 17 listopada 2008 Udostępnij Napisano 17 listopada 2008 Od karty komputerowej to się cudów nie spodziewaj, ale jeżeli już poważnie podchodzimy do tematu to unikaj przejściówek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_Hide Napisano 17 listopada 2008 Udostępnij Napisano 17 listopada 2008 Witam. Ja używam kabelka Profigold mini jack stereo- 2 x RCA - głównie do przegrywania z magnetofonu kasetowego do zapisu cyfrowego na kompie. Porównując brzmienie źródła (magnetofonu Yamaha KX-480) i plików wynikowych nie stwierdzam "nausznie" różnic, które przyukuwałyby moją uwagę. Myślę zatem, że taka jakość połączenia wystarczy do Twoich celów również.Dodatkowych przejściówek raczej bym unikał, a jeśłi już, to naprawdę dobrej jakości (co cenowo wyjdzie prawie na to samo, jak ww. kabelek).Ja się z "dowolnych" przejściówek już wyleczyłem...Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1986 Napisano 17 listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2008 Cytat Od karty komputerowej to się cudów nie spodziewaj, ale jeżeli już poważnie podchodzimy do tematu to unikaj przejściówek. E-mu 0202 jest profesjonalną kartą dzwiękową i zebrała naprawdę dobre recenzje, więc wydaje mi się, że powinna się świetnie sprawdzić.Co do przejściówek to też mi się wydawało, że to kiepski pomysł w związku z tym zakupiłem już kabel 2RCA-2mono jack i mam nadzieję, że to był dobry wybór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts