Dawid Kamiński Napisano 25 listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 listopada 2019 Witam jestem początkujący i poszukuje przyzwoitych głośników do komputera z fajnym basem najlepiej zestaw ze wzmacniaczem do raczej RAPU/TRAPU czasami POPU no i ulubione BASS BOSTED wszelkie mixy ^^ BUDŻET ok. 700 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 Ja wybrałbym M-Audio BX5 D3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 Dnia 30.11.2019 o 15:53, MobyDick napisał: Ja wybrałbym M-Audio BX5 D3. A czy pod TV te M-audio się nada? Czy dodatkowo jakiś wzmacniacz typu SMSL Q5 PRO trzeba czy to że są aktywne załatwia robotę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 (edytowany) To są monitory aktywne. W każdej z kolumn są po 2 wzmacniacze, po jednym dla każdego z głośników. Nie da się ich podłączyć tak jak kolumny pasywne. Jeśli chcesz je podłączyć do TV potrzebny jest sygnał analogowy z regulacją jego głośności. Do jakiego wyjścia w TV możesz je podłączyć ? Edytowano 10 kwietnia 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 (edytowany) Mam w TV jedno wyjście Digital audio out (optical), miałem podpięty soundbar optycznym kablem, do tv optyk przez nakładkę Jack 3,5 mm Edytowano 10 kwietnia 2020 przez Orzech Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 Nie wiem co uważasz za nakładkę Jack 3,5 mm. Do wyjścia optycznego tych kolumn bezpośrednio nie podłączysz. Potrzebny byłby do tego DAC z regulowanym wyjściem analogowym. Najtańszy sensowny DAC tego typu jaki znam jest taki : https://pl.aliexpress.com/item/4000726198863.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 (edytowany) A coś z pl sklepu? Jakiś Fiio? I proszę lopatologicznie jak możesz ją mało bystry w tych sprawach. Edytowano 10 kwietnia 2020 przez Orzech Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 Teraz już rozumiem że masz wyjście optyczne w TV w postaci gniazda jack tego typu. Jest wiele DAC-ów z wyjściem o zmiennym poziomie głośności. Te dostępne w polskich sklepach są zwykle droższe: SMSL SANSKRIT 10TH : https://www.ceneo.pl/74052369 Audiolab MDAC : https://www.ceneo.pl/14651736 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 Rozumiem. A może polecilbys mi coś pod ten Telewizor z optykiem? Czy warto trzymać się tych m-audio bx5 d3, bo jeśli warto to zainwestuje w konwerter. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 Myślę że M-Audio BX5 D3 to fajne monitory bliskiego pola w swojej cenie, które powinny sprawdzić się do poprawy jakości dźwięku z TV. Najtańszym podłączeniem tych monitorów, choć nie najlepszym, było by użycie wyjścia słuchawkowego w TV. Inna sensowna opcja może być taka, jak podłączenie do TV wzmacniacza który ma wejście optyczne i do niego 2 kolumny pasywne. Takim wzmacniaczem może być np. SMSL Q5pro. Wybór kolumn zależy od budżetu na nie i własnych preferencji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 Tylko właśnie u mnie wejście audio i słuchawkowe to jedno i to samo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 Chyba wyjście audio analogowe ( słuchawkowe ) jest współdzielone z wyjściem optycznym? To tylko sprawia że nie można równocześnie dokonać obu połączeń na raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 Ok dziękuję za pomoc . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2020 Podłączając ten DAC z Aliexpress do wyjścia optycznego TV zyskujesz wyjście analogowe i słuchawkowe osobne i do tego masz możliwość podłączenia dźwięku poprzez bluetooth np. z telefonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts