smitek Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 (edytowany) Mam problem z subem Magnata. Podczas głośniejszego odsłuchu - wartość na wzmacniaczu: -15dB zanika dźwięk z subwoofera. Pomaga jedynie ponowne włączenie i wyłączenie suba no i oczywiście przyciszenie. Ustawienia SUBa widoczne na załączonym zdjęciu (SUB połączony przez LFE). Dodam, że w urządzeniu wymieniony został gwarancyjnie cały tylni panel i usterka ponownie występuje. Jakieś sugestie ? Wzmacniacz: stary HK AVR 155: wartość dla suba -1dB Edytowano 26 listopada 2019 przez smitek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 Zaskoczę cie. Ale osobiście się spotkałem z przypadkiem gdzie wina leżała po stronie harmana. Było to w modelu 255 albo 355. Uszkadzał on gniazdo lfe w subie. Wymienialiśmy 3 razy aż klient wymienił na Onkyo. Serio. Nie wiem czy tu jest to samo. Ale suba znam i nie miał takich wad. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smitek Napisano 2 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2019 Sprzęt po wizycie w Autoryzowanym Serwisie Magnata - sprawny. Temat do zamknięcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts