Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam mam wielka prosbe z wyborem amplitunera nie wiem co wybrac i chcial bym zebyscie mi doradzili ktory i dlaczego akurat ten o funkcjach troche sie dowiedzialem i wywnioskowalem ze sony jest najbardziej przystepny ale slyszalem troche ze sony nie robi zbyt dobrzych amplitunerow. Mam ograniczone fundusze i mam do wyboru tylko 5 modeli zadne inne nie wchodza w gre a mianowicie sa to:

Yamaha rx-v359, rx-v361
Pioneer vsx-417,vsx-418
Sony str-dg710

Najbardziej zastanawiam sie nad sonym i yamaha rx-v361 i tak po trochu ale nie za bardzo pioneerem vsx-418.

Czekam na odpowiedz pozdrawiam
Napisano
Cenowo poniżej tysiąca - no to może być problem...
Dla mnie chyba z tego wszystkiego SONY, bo najtańsze modele Yamahy czy Pioneera są dość słabe.
Jeżeli nie musisz kupować nowego sprzętu (i nie musi być HDMI), to z używanych amplitunerów byłby dużo większy wybór. Kupujesz zdecydowanie wyższy model, o lepszym dźwięku.

Nie napisałeś o powierzchni pomieszczenia, o sprzęcie towarzyszącym oraz o tym, czy ma to służyć tylko pod kino domowe - czy też stereo (wymienione przez Ciebie amplitunery w stereo grają dość słabo).

Pozdrawiam