Skibi Napisano 8 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2019 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, Okazuje się że przekonanie o mojej podstawowej znajomości sprzętów elektronicznych jest mocną przesadą, otóż nie jestem w stanie spowodować chodź by pisku/szumu z połączenia tv Samsung UE55M5672AU --kabel optyczny / czincz --- Pioneer vsx-417 ---Polk audio t50. Zaczynam obawiac, że nowe głośniki okazały się być używane i uszkodzone. Bardzo proszę o pomoc zdaje się że zrobiłem wszystkie kombinacje i dalej nic. Tv przełączyłem na wyjście audio/optyczne zmieniłem ustawienia formatu dźwięku cyfrowego na PCM bo podobno niektóre amplitunery tylko takie lubią. Natomiast jako że polk t50 mają impedancje 6 ohm na amplitunerze przestawiłem również na 6ohm, signal select analog lub auto naprzemiennie Starałem się też zmienić źródło nadawania na Pioneer Dv-300 poprzez czincz jednak w dalszym ciągu nie przyniosło to żadnego efektu. Nie muszę się chyba przyznawać że dopiero rozpoczynam swoją drogę z odsłuchem na wyższym poziomie niż ten z głośników tv. Pozdrawiam i dziękuję że wszelkie rady i konstruktywną krytykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2019 W.menu masz ustawienia poziomu głosu poszczególnych kanałów. Tam powinny być szumy słyszalne w głośnikach. Zobacz czy są. Ale zacznijmy od tego że podłączyłes dwa fronty do kanałów surround 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skibi Napisano 9 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2019 Taak sprawdzałem poszczególne kanały, czy cokolwiek słychać, zdjęcie zostało zrobione na właśnie takim ustawieniu. Koniec końców udało się rozwiązać problem okazało się że połączenie amplituner głośniki na poziomie kabli nie grało. Kable były pożyczone i okazały się (mimo doskonałego stanu ) niewydolne. Podłączenie nowych całkowicie odmieniło sprawę. Nareszcie działa 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts