Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej, kupiłem na prezent dla siostry roczny wzmak Yamaha A-S301 za 820zł z dwuletnią gwarancją i potrzebuje dokupić kolumny do tego.

Osobiście posiabam Onkyo TX-NR646 + zestaw 5,1 Jamo E610 E6, ale że na tylne 2 głośniki E610 nie było miejsca, to mogę je skonfigurować z tą Yamahą + ew. dokupić sub.

Jakieś propozycje ?

Napisano (edytowany)

Kolumny, które zostaną dobrze wykorzystane przez A-S301. Nie ma chyba co kupować niewiadomo jakich kolumn jeśli ograniczać je będzie wzmacniacz ?

Kolumny podstawkowe lub podłogowe.

Czy można wykorzystać te 2x Jamo E610 ?

Edytowano przez artek687
Napisano (edytowany)

Tak mozna wykorzystac te Jamo i zobaczysz jak to gra. Zwroc uwage w tym wzmacniaczu na przelacznik impedancji i przesun go w lewo na LOW przy wylaczonym zasilaniu.

image.png.13895c888addfdc45fa04f809ca9542a.pngimage.png.4898110495280a896036c99c6e090eb5.png

Edytowano przez lysyrafal
Napisano

Nie sluchalem tych kolumn Jamo wiec ich nie porownam. Te kolumny ktore zaproponowalem maja dobry bas, ale czy Tobie to wystarczy to nie wiem.

Jakie masz wielkie pomieszczenie tz. pokoj?

Napisano

Proponuje abys podlaczyl te swoje kolumny i powiesz jak graja w takim duzym pokoju. Bedziesz wtedy mogl wiecej powiedziec czy czegos Ci brakowalo np. basu poniewaz na podstawie samej wymiany zdan jest ciezko doradzac.