Marcin Konkolewski Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Witam serdecznie.Zakupiłem zmacniacz nad c356 chcial bym zapytac jakie kabelki sa najleprze do niego.Obecnie posiadam kabelki melodika i jakos brakuje mi basu.Lubie duzy i potezny bas.Muzyki której słucham to głównie elktroniczna.Prosze o pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Zmien kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Czy wzmacniacz jest nowy? Czy przewody głośnikowe są nowe? Czy kolumny są nowe? Pozostaje jeszcze akustyka. Czy wcześniej miałeś niskie tony? Kiedy zauważyłeś ich brak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Konkolewski Napisano 23 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Kolumny i kabelki kupiłem w czerwcu sa to heco aurora 700 a nada odkupiłem w bardzo dobrym stanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 A jaki miałeś wcześniej wzmacniacz? Czy tam też było mało basów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Skoro Heco Aurora 700 to chyba nie powinno brakowac basu.Te kolumny sa czasem okreslane nawet jako potrafiace zadudnic.Kablami basu nie dodasz napewno.Predzej to uzyskasz ustawieniem kolumn inaczej niz obecnie poniewaz tu raczej wina stoi po stronie akustyki pokoju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Zrób zdjęcia pokoju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Konkolewski Napisano 23 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 4 minuty temu, 1Ender napisał: A jaki miałeś wcześniej wzmacniacz? Czy tam też było mało basów? Wzmacniacz byl to yamaha ax 396 ale basu bylo tyle ze chyba korniki z podłogi uciekły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 To raczej akustyka pomieszczenia.Miałem takie połączenie i powiem że musiałem wymienić wzmacniacz bo zatłukł mnie ten bas.Co jak co ale w przypadku aurory700 to na bas nikt nie narzeka bynajmniej nie natrafiłem nigdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 (edytowany) Może wzmacniacz był mało grany od nowości i potrzebuje czasu na wygrzanie. Wiesz ile godzin grał poprzedni właściciel? Edytowano 23 grudnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Konkolewski Napisano 23 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 16 minut temu, 1Ender napisał: Zrób zdjęcia pokoju. 3 minuty temu, 1Ender napisał: Może wzmacniacz był mało grany od nowości i potrzebuje czasu na wygrzanie. Wiesz ile godzin grał poprzedni właściciel? Własnie tego nie wiem to była kobieta i ciezko stwierdzic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Sprawdź może polaryzacje kabli przy kolumnach i przy wzmaku.A może faktycznie trzeba dać mu trochę czasu.Wiesz elektronika jak by tu powiedzieć też się do siebie z czasem dopasowuje.Mam tu na myśli elementy elektroniczne wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Konkolewski Napisano 23 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Moze i masz racje .Yamacha miala wiecej basu poniewaz był mniej kontrolowany a na nadzie jest bardziej trzymany w ryzach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Siedzisz tak jakby po skosie sluchajac?Czy tylko zdjecie tak wyszlo?Jesli tak to zrob trojkat tak zeby odleglosc miedzy kolumnami byla taka sama w stosunku do miejsca odsluchu.I skieruj je bardziej ku tobie.Stojac tak jak teraz nie moze byc dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 (edytowany) Telewizor dobrze by było powiesić ponad linią kolumn na ścianie. Było by miejsce na sprzęt, bo w tej dziurze w której jest teraz to bardzo łatwo usmażyć elektronikę 😏 Kolumny rozsuń trochę szerzej. Wywal ławę z miejsca odsłuchu. Na podłogę połóż dywan. Co do wzmacniacza, zostaw go na święta włączonego pod prądem. Tylko ustaw potencjometr na zero jak będziesz szedł spać. Przez kilka dni. I sprawdź co się zmieniło w dźwięku. Edytowano 23 grudnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Konkolewski Napisano 23 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Musialem troche przemeblowac pokoj bo choinki nie mniałem jak umniescic.Ale to tylko na czas swiąt.Mam okazje kupic monstery z2r po okazyjnej cenie jak myslisz,czy warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Dopracuj akustykę później baw się w przewody. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Konkolewski Napisano 23 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Chciałem umiescic telewizor na scianie ale żona nie zadowolona bo kafelki.☺ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Środkowy 3 od góry tam powieś. Zawsze możesz dokupić kafelek i wkleić. A stary z dziurami usunąć. Jak się coś zmieni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Konkolewski Napisano 23 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Jak bedzie po swietach to pokombinuje a o dywanie mowiłes powarznie daje to coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 41 minut temu, 1Ender napisał: Telewizor dobrze by było powiesić ponad linią kolumn na ścianie. Było by miejsce na sprzęt, bo w tej dziurze w której jest teraz to bardzo łatwo usmażyć elektronikę 😏 Kolumny rozsuń trochę szerzej. Wywal ławę z miejsca odsłuchu. Na podłogę połóż dywan. Co do wzmacniacza, zostaw go na święta włączonego pod prądem. Tylko ustaw potencjometr na zero jak będziesz szedł spać. Przez kilka dni. I sprawdź co się zmieniło w dźwięku. Co do ustawienia wzmacniacza to tu się zgadzam z kolegą w 100 procentach.tym bardziej w przypadku nada który wystarczy że jest włączony A grzeje jak piecyk.Daj mu przestrzeni bo długo nie pociągnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 https://www.audiofanatyk.pl/podstawy-akustyki-i-rozmieszczania-glosnikow-stereo/ Przeczytaj bardzo uważnie O wszystkim serio. Tu nikt nie pisze kup dywan byle pisać. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Konkolewski Napisano 23 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 17 minut temu, 1Ender napisał: https://www.audiofanatyk.pl/podstawy-akustyki-i-rozmieszczania-glosnikow-stereo/ Przeczytaj bardzo uważnie O wszystkim serio. Tu nikt nie pisze kup dywan byle pisać. Pozdrawiam Dzieki za link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 (edytowany) @Marcin Konkolewski Nie cytuj wypowiedzi na którą odpowiadasz, bo to bez sensu. Tak jest przyjęte na forum. BTW. Dywan wiele wnosi do dźwięku. Dla testu możesz położyć koce od kolumn do kanapy. Posłuchać dłużej, a później zabierz i posłuchaj bez kocy tych samych utworów. Edytowano 23 grudnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts