discomaniac71 Napisano 27 maja 2009 Udostępnij Napisano 27 maja 2009 Nie ma czegos takiego jak PMA 960. Seria x80 gra zdecydowanie gorzej jak poprzednia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_P Napisano 7 lipca 2009 Udostępnij Napisano 7 lipca 2009 WitamWiele naczytałem się o Paradigm Monitor 9 v.5 i już od samego początku jakoś mi się podobają ale nieco odstrasza mnie ich cena ok 3000zł. Dlatego zastanawiam się jeszcze czy np Heco Metas 500 czy KEF IQ50 przy swojej niższej cenie będą dużo słabsze.Powiem od razu że jest to zakup przyszłościowy, kolumny będą współpracowały z miniwieżą Sony Mhc RXD-5 dopóki nie będzie mnie stać na jakiś dobry wzmacniacz. Obecnie pod tą mini wieżę mam podłączone samoróby na TVM i grają dużo lepiej niż jakiekolwiek komputerowe głośniki,zestawowe kino domowe czy miniwieża jakie dane mi było słyszeć. Mocy jak dla mnie też nie brakuje bo w pokoju ok 20m2 najgłośniejsze co wytrzymuję to 25/31 stopni głośności mimo że kolumny są 8 Ohmowe a te standardowe z miniwieży 6 Ohmowe. Wielu z Was pewnie od razu powie że bez sensu takie kolumny do wzmacniacza zintegrowanego w miniwieży ale ja mam nieco inne podejście Wolę kupić sobie teraz porządne kolumny i się nimi cieszyć, bo wiem że nawet na tej wieży dadzą mi wiele radości. Za rok kupię sobie porządny amplituner + CD - będę cieszył się wtedy kolumnami amplitunerem i odtwarzaczem. Póżniej przyjdą kable - kolejna dawka radości, później adapter + vinyle - kolejna dawka radości.Wolę po kolei składać sprzęt wyższej klasy niż kupić na raz coś średniego. Nie dość że ostatecznie będe miał dużo lepszy zestaw to jeszcze kilkakrotnie więcej radości z niegoMuzyka to głównie Metallica, Pearl jam, System of a down, Rage against the machine, Kult, O.S.T.R. i podobne klimaty.Zatem Heco Metas 500, KEF IQ50 czy dołożyć do Paradigm Monitor 9 v.5 ?EDIT:kolumny jednak będą pracowały z Yamahą AX-500 odkurzyłem ją dzisiaj, przesłuchałem i oczy mi wyszły gdy usłyszałem jak dużo lepiej Yamaha brzmi od tej wieży Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 8 lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 lipca 2009 Myślę, że HECO czy KEF w nie będą lepsze od Paradigma w takiej muzyce. Ja na twoim miejscu obejrzałbym (posłuchałbym) Klipscha i B&W.W tym budżecie masz dwie możliwości z Klipscha jedna z niższej serii: F3, a druga z wyższej RF-62.Z B&W masz do wyboru monitory 685 (ok. 2300zł), albo coś z używek, bo 684 kosztują ok. 3700zł.używ 1używ 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_P Napisano 9 lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 lipca 2009 A może wogóle zejść rozmiar niżej ? W sumie to nie zależy mi na głośnym słuchaniu muzyki, tymbardziej że kolumny będą używane przez jeszcze parę lat w mieszkaniu w bloku (studia) a nie w moim rodzinnym domu.Co powiecie na Paradigm 7v5http://www.allegro.pl/item672957650_paradi...tem_olkusz.htmlalbo Klipsch RF-52http://www.klipsch.com.pl/index.php5?theme...;product_id=263 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 lipca 2009 Udostępnij Napisano 10 lipca 2009 Jeśli chcesz coś mniejszego to weź Bowersy 685, myślę, że w blokowym pokoju (prawie każdym) dadzą radę, a że kosztują tylko 2300zł to starczy ci jeszcze na standy, dobre kabelki, albo na początek zbierania na wzmaka. Do takiego repertuaru moim zdaniem nie ma nic lepszego (sam słucham w podobnym klimacie, więc odsłuchy były też na takim materiale). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_P Napisano 10 lipca 2009 Udostępnij Napisano 10 lipca 2009 Hmm, tylko że to są podstawki a wolałbym mimo wszystko podłogowe Znalazłem coś takiego:Bowers & Wilkins 602.5 S3http://www.allegro.pl/item680080266_b_w_bo..._jasny_dab.htmllubB&W DM 603-S1 NAUTILIUShttp://www.allegro.pl/item681741002_kolumn...ius_hi_end.htmlNie znam się za bardzo ale ta druga oferta wydaje się być dosć ciekawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 lipca 2009 Udostępnij Napisano 10 lipca 2009 Te pierwsze to większa konstrukcja, ale mi osobiście ich wygląd wogóle nie pasuje i dlatego sm bym ich nie kupił. Ten drugi wygląda zachęcająco, ale może wypowie się ktoś kto w używkach am więcej doświadczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts