temp #1 Napisano 5 stycznia 2020 (edytowany) Witam, czy zechcielibyście mi coś podpowiedzieć - używam w niewielkim (jakieś 10-15 m2) pokoju zwanym biurem zestawu Onkyo TX-8220, do tego ustawione na biurku obok monitora LCD kolumny Boston Acoustic A25, a do tego jeszcze w kącie stoi najnowszy zakup - Quadral Sub 63 Aktiv. Dźwięk idzie z kompa, głównie Spotify Premium lub Tidal Hi-Fi za pośrednictwem DACa Topping D30. Wszystko już na przewodach Melodiki albo Lindy, więc nie jakiś marketowy chłam. Gra to naprawdę fajnie, szczególnie ten Quadral mnie zauroczył, no ale jak to bywa - człowiek zastanawia się nad opcją polepszenia sobie sytuacji 😉 Jest to jednak zestaw dość budżetowy no i niestety nie chciałbym jakoś bardzo się od tego oddalać... Po przewertowaniu różnych forów, dyskusji itd. rozważam zestaw Monitor Audio Bronze 2 (szersze mi nie wejdą na biurko, a innej możliwości postawienia nie mam) oraz Cambridge Audio CXA60 lub AXR100 (podobne cenowo). Sub oczywiście zostaje! Pierwsze pytanie - na ile Waszym zdaniem poprawi to jakość muzyki, czy jest sens poczynić takie inwestycje w zestawieniu z obecną konfiguracją? A może wystarczy tylko zmienić jeden z elementów (wzmak/monitory)? I na koniec - skąd taka cena AXR100 w porównaniu do CXA60 (mniejsza moc, brak tunera i Bluetooth)? Wg mnie 60W w zupełności mi wystarczy, a na tunerze kompletnie mi nie zależy, jedyne co mnie przekonuje do AXR100 to wskazanie poziomu głośności na wyświetlaczu oraz gniazdo słuchawkowe na dużego jacka. Czy CXA60 to dużo lepiej grający sprzęt? Z góry dziękuję za pomoc! Edytowano 5 stycznia 2020 przez temp Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach