Dzn Napisano 8 stycznia 2020 Napisano 8 stycznia 2020 Witam. Dzięki opiniom forumowiczów w zeszłym roku kupiłem pioneer SXN30AE z Magnatami shadow 203 . dokupiłem do tego sub jamo 210. Brzmiało to wszystko fantastycznie. W styczniu się przeprowadziłem i zwiększyłem metraż salonu gdzie stoi sprzęt. Tam było 20 metrów a teraz 10 metrów więcej. Nadal zestaw gra bardzo dobrze, jednak myśle nad dołożeniem drugiej pary kolumn pod wejście B. I teraz mam pytanie czy dokupić poprostu drugą parę shadow 203? czy może magnat suprime 200? Czy może coś jeszcze innego ale nie powalającego cenowo.? Odpisz, cytując
RoRo Napisano 8 stycznia 2020 Napisano 8 stycznia 2020 1 godzinę temu, Dzn napisał: Nadal zestaw gra bardzo dobrze, jednak myśle nad dołożeniem drugiej pary kolumn pod wejście B. I teraz mam pytanie czy dokupić poprostu drugą parę shadow 203? czy może magnat suprime 200? Czy może coś jeszcze innego ale nie powalającego cenowo.? A jaki ma być cel dołożenia drugiej pary kolumn - chcesz grać równocześnie na dwóch parach? To trochę bez sensu, bo stereo to przecież dwie kolumny, a nie cztery... Podłączenie drugiej pary kolumn jest fajnym rozwiązaniem, gdy masz jeden wzmacniacz (zestaw) a w pokoju słuchasz w dwóch różnych miejscach i odpowiednio do tego ustawiasz kolumny (masz wtedy dwie strefy odsłuchowe) korzystasz albo z jednej pary albo z drugiej. Ale nie jednocześnie.... Poza tym Magnat Supreme 200 to kolumny trochę niższej klasy niż Shadow 203. Jeżeli już, to lepszym rozwiązaniem będzie zainwestowanie w podłogówki... Pozdrawiam PS.Przy okazji - pytasz o kolumny, a nie o głośniki... Odpisz, cytując
Dzn Napisano 8 stycznia 2020 Autor Napisano 8 stycznia 2020 Celem ma być poprawa mocy i głośności, gdyż zwiększyłem metraż. próbowałem nawet dodania pary magnat supreme 202 i przy włączeniu obydwóch par naraz ( gdzie supreme stały na shadow) dźwięk był wyraźnie lepszy niż na samych shadow. I teraz mam pytanie czy zostawic tak ( supreme plus shadow) czy lepiej połączyć dwie pary shadow? I jeszcze jedno: Czy przy słuchaniu jednocześnie pary A i B nic złego nie stanie się z amplitunerem? Odpisz, cytując
Recommended Posts