Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Dzięki opiniom forumowiczów w zeszłym roku kupiłem  pioneer SXN30AE z Magnatami shadow 203 . dokupiłem do tego sub jamo 210. Brzmiało to wszystko fantastycznie. W styczniu się przeprowadziłem i zwiększyłem metraż salonu gdzie stoi sprzęt. Tam było 20 metrów a teraz 10 metrów więcej.  Nadal zestaw gra bardzo dobrze, jednak myśle nad dołożeniem drugiej pary kolumn pod wejście B. I teraz mam pytanie czy dokupić poprostu drugą parę shadow 203? czy może magnat suprime 200? Czy może coś jeszcze innego ale nie powalającego cenowo.? 

Napisano
1 godzinę temu, Dzn napisał:

Nadal zestaw gra bardzo dobrze, jednak myśle nad dołożeniem drugiej pary kolumn pod wejście B. I teraz mam pytanie czy dokupić poprostu drugą parę shadow 203? czy może magnat suprime 200? Czy może coś jeszcze innego ale nie powalającego cenowo.? 

A jaki ma być cel dołożenia drugiej pary kolumn - chcesz grać równocześnie na dwóch parach? To trochę bez sensu, bo stereo to przecież dwie kolumny, a nie cztery...

Podłączenie drugiej pary kolumn jest fajnym rozwiązaniem, gdy masz jeden wzmacniacz (zestaw)  a w pokoju słuchasz w dwóch różnych miejscach i odpowiednio do tego ustawiasz kolumny (masz wtedy dwie strefy odsłuchowe)  korzystasz albo z jednej pary albo z drugiej. Ale nie jednocześnie....

Poza tym Magnat Supreme 200 to kolumny trochę niższej klasy niż Shadow 203.
Jeżeli już, to lepszym rozwiązaniem będzie zainwestowanie w podłogówki...

Pozdrawiam
PS.Przy okazji - pytasz o kolumny, a nie o głośniki...

Napisano

Celem ma być poprawa mocy i głośności, gdyż zwiększyłem metraż.  próbowałem nawet dodania pary magnat supreme  202 i przy włączeniu obydwóch par naraz ( gdzie supreme stały na shadow) dźwięk był wyraźnie lepszy niż na samych shadow. I teraz mam pytanie czy zostawic tak ( supreme plus shadow) czy lepiej połączyć dwie pary shadow?  I jeszcze jedno: Czy przy słuchaniu jednocześnie pary A i B nic złego nie stanie się z amplitunerem?