Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 31.01.2020 o 22:46, boogle napisał:

Słuchałam Heco 700 na Onkyo 696 i Yamaha Rxv 685 porównawczo, jak myśmy wybierali dla nas zestaw. Tylko stereo. Różnice były subtelne, grało to bardzo podobnie. Onkyo jest nieco "silniejszy" w charakterze, ale odrobinkę bardziej zrównoważony i muzykalny. Utwory z tego samego źródła  graly na Yamaha nieco ciszej.  Gdyby nie funkcjonalności Yamahy i dużo fajniejszy pilot -  muzYcznie bym polecała Onkyo. Co nie zmienia faktu, że aurora 700 po wygrzaniu gra na Yamaha cudnie.

... Czyli wg Ciebie co w końcu lepsze Yamaha czy Onkyo.. 

Napisano
Dnia 31.01.2020 o 22:02, Daniel Liszka napisał:

Witam ponownie.

... już jestem po odsłuchach kolejnych kolumn, Tym razem Heco Aurora 700 podłączone do Onkyo TX NR696. Dla porównania wziąłem również Jamo C97 II (nie było ich w planie, ale spodobały mi się z wyglądu na miejscu) z tym samym amplitunerem. Moim skromnym zdaniem Heco zagrały lepiej nie tylko od Jamo ale również wcześniej opisanymi Pylonami (Pearl i Sapphire), Dokładnie nie potrafię tego opisać ale zarówno bas był lepszy jak i wyraźność i naturalność wszystkich dzwięku. (Jamo postawiłbym na równi z Sapphire). 

Teraz pozostały mi już tylko 2 dylematy:

- czy do swojego 40 m2 pokoju wystarczą Heco 700, czy muszą być 1000. Z jednej strony pomieszczenie niby duże, ale kanapę mam tak ustawioną, że siedząc na niej mam kolumny od niej oddalone o ok 1,5 i 2,5 m. 700 i tak są wysokie w stosunku do innych więc obawiam się też że 1000 okażą się dużymi klockami w salonie.

- drugi problem amplituner. Jeśli wybiorę Heco 1000, jaki wybrać ? Czy wystarczy Yamaha RX V685, lub Denon AVR X 2600H ? czy musi być coś mocniejszego ? Na odsłuchu Heco 700 były podłączone do Onkyo TX NR 696, więc może ten ampli ? (wcześniej Onkyo wogóle nie brałem pod uwagę, choć w tym modelu nie podobało mi się usb podłączane od tyłu).

Tak naprawdę chyba najlepiej by było jakbym zabrał zarówno 700 jak i 1000 na wypożyczenie do swojego domu i tam posłuchał obu modeli np. podłączonych do Yamahy RX V685 lub jakieś droższego amplitunera i wówczas zobaczył czy jest i jak dużą różnica. Niestety, jeśli 1000 są tylko na zamówienie klienta i nie ma ich na sklepie w mojej okolicy, to raczej nie ma takiej opcji abym mógł w warunkach domowych posłuchał obu modeli...

A nie mówiłem :)

Do 40 metrów możesz brac i 700 i 1000. Tysiączki zagrają jednak lepiej. Pamiętaj jednak na pewno nie kosztem suba. Sub Aurora też musi być.

Do Aurora wybierz sobie Yamahe 685. To optymalny wybór.

No i napisz do nas to przygotuję Ci odpowiednio dobrą cenę.

Napisano
4 godziny temu, S4Home napisał:

A nie mówiłem :)

Do 40 metrów możesz brac i 700 i 1000. Tysiączki zagrają jednak lepiej. Pamiętaj jednak na pewno nie kosztem suba. Sub Aurora też musi być.

Do Aurora wybierz sobie Yamahe 685. To optymalny wybór.

No i napisz do nas to przygotuję Ci odpowiednio dobrą cenę.

Właśnie piszę.. Tu i teraz. Proszę o odpowiednią dobrą cenę.