Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Na wstępie chciałbym się przywitać, Jakub. Serdecznie proszę o wskazanie drogi w wyborze zestawu stereo który zastąpi ww. JBLa. Od kilku dni błądzę po forach szukając zestawu, ale tak naprawdę w tym wszystkim zaczynam się coraz bardziej gubić.

Pomieszczenie w którym słucham muzyki to salon z aneksem ok 20 M2, prostokąt. Odległość od głośnika ok 2,5 metra. Ogólnie pomieszczenie średnie.

Na chwilę obecną z JBLa jestem zadowolony, ale chciałbym coś zmienić. Czego oczekuję ? Jakiejś większej sceny, separacji dźwięku, po prostu czegoś więcej niż prezentuje sobą JBL. Możliwości obsługi z TV i telefonu ( bluetooth, wifi, chromecast - obojętne ). Muzyki nie słucham głośno ( blok ) ale raz na jakiś czas lubię ryknąć. Głównie słucham muzyki z Tidala HIFI. Korzystam z podłączenia TV - głośnik ( optyczne ), Bluetooth, DLNA, Phono do starego Adama. Zależy mi na tym aby wzmacniacz nie był klocem i miał jakiś wygląd. Pod uwagę narazie brałem NADy C338, C368 i CA CXA60 ( Streaming odpada, jedynie C368 z modułem ale cena mnie zabija ). Kolumny do zestawu nieduże podłogowe lub podstawkowe. Kolor/okleina też ma duże znaczenie, kolor orzech lub czarny mat ( orzech np: Pylon Audio Ruby Walnut). Granie raczej naturalne, niepodbite, z średnim basem. Na całość chciałbym przeznaczyć max. 5-6 tyś. Sprzęt może być używany, jednak patrząc na oferty niektórych sklepów wychodzi prawie to samo jakbym miał kupić używany sprzęt od różnych osób a cały zestaw ze sklepu.

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

IMG_20200117_124735.jpg

Napisano

Witam,
Zważywszy na Twoje preferencje oraz warunki odsłuchowe warto rozważyć zakup wzmacniacza stereo takiego jak Cambridge Audio CXA80 w połączeniu z kolumnami Pylon Audio Ruby 20 + Audio Pro Link 1 wykorzystany jako transport, który można połączyć ze wzmacniaczem za pomocą kabla optycznego. 
Alternatywą może być NAD C326BEE w połączeniu z Monitor Audio Bronze 6 i Yamahą WXAD10 jako odtwarzacz sieciowy. 
Pierwszy zestaw zapewni spokojniejsze brzmienie z lepiej zaznaczonym dołem natomiast drugi zestaw zapewni więcej energii oraz posiada bardziej detaliczną górę dzięki której słychać więcej szczegółów. 
Zapraszamy do kontaktu z nami w sprawie wycen.