Marcin Wilk Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 Pytanie o #spdif i #toslink do wszystkich zainteresowanych #audio #dac #flac #audiofile #dzwiek itp. Chciałbym puścić światłem dźwięk z laptopa do wzmacniacza. Do laptopa będzie podpięty interfejs audio z łączem cyfrowym optycznym i coax (out) - jeszcze się nie zdecydowałem jaki model, ale mam gdzieś e-mu 0404 usb, nie znalazłem nic o podobnych parametrach i ilości wejść/wyjść w normalnej cenie (podobnej do e-mu 04040). Chcę dać optyczne światłowodowe (bo interfejs jest na usb, i mimo własnego zasilacza może się coś pojawić, plus mogą być szumy). Pytanie, czy da się w warunkach domowych puścić najpierw przewód światłowodowy, a później samemu zarobić końcówki? Jeżeli się da to jaki przewód wybrać (odległość 9m) i jakie końcówki żeby to zrobić samemu? Interfejs ma standardowy port toslink, podobnie jak wzmacniacz (będzie to Onkyo TX-8270). Bardzo proszę o jakieś wskazówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 11 minut temu, Marcin Wilk napisał: Bardzo proszę o jakieś wskazówki. A nie prościej: https://m.sklep.rms.pl/digital-d-tt100-kabel-optyczny-toslink-10m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Wilk Napisano 17 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: A nie prościej: https://m.sklep.rms.pl/digital-d-tt100-kabel-optyczny-toslink-10m Pewnie prościej, ale za mało miejsca mama aby całą wtyczkę przeprowadzić, muszę najpierw przewód, a później wtyczkę zamontować. Dlatego pytam. Btw. nie ma tam informacji czy przewód jest polimerowy czy szklany, co raczej dyskwalifikuje sklep jako poważny. Edytowano 17 stycznia 2020 przez Marcin Wilk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 1 godzinę temu, Marcin Wilk napisał: Btw. nie ma tam informacji czy przewód jest polimerowy czy szklany, co raczej dyskwalifikuje sklep jako poważny Jak rozumiem bez problemu jesteś w stanie odróżnić dźwięk przesyłany " szkłem" od tego "tworzywem' O ile to coś pomoże : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Wilk Napisano 17 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Jak rozumiem bez problemu jesteś w stanie odróżnić dźwięk przesyłany " szkłem" od tego "tworzywem' O ile to coś pomoże : O to już coś, dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts