Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Pytanie o #spdif i #toslink do wszystkich zainteresowanych #audio #dac #flac #audiofile #dzwiek itp.
Chciałbym puścić światłem dźwięk z laptopa do wzmacniacza. Do laptopa będzie podpięty interfejs audio z łączem cyfrowym optycznym i coax (out) - jeszcze się nie zdecydowałem jaki model, ale mam gdzieś e-mu 0404 usb, nie znalazłem nic o podobnych parametrach i ilości wejść/wyjść w normalnej cenie (podobnej do e-mu 04040). Chcę dać optyczne światłowodowe (bo interfejs jest na usb, i mimo własnego zasilacza może się coś pojawić, plus mogą być szumy).
Pytanie, czy da się w warunkach domowych puścić najpierw przewód światłowodowy, a później samemu zarobić końcówki?
Jeżeli się da to jaki przewód wybrać (odległość 9m) i jakie końcówki żeby to zrobić samemu?
Interfejs ma standardowy port toslink, podobnie jak wzmacniacz (będzie to Onkyo TX-8270).
Bardzo proszę o jakieś wskazówki.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Pewnie prościej, ale za mało miejsca mama aby całą wtyczkę przeprowadzić, muszę najpierw przewód, a później wtyczkę zamontować. Dlatego pytam.
Btw. nie ma tam informacji czy przewód jest polimerowy czy szklany, co raczej dyskwalifikuje sklep jako poważny.

Edytowano przez Marcin Wilk
Napisano
1 godzinę temu, Marcin Wilk napisał:

Btw. nie ma tam informacji czy przewód jest polimerowy czy szklany, co raczej dyskwalifikuje sklep jako poważny

Jak rozumiem bez problemu jesteś w stanie odróżnić dźwięk przesyłany " szkłem" od tego "tworzywem' :) 

O ile to coś pomoże :