Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej, wiem że było juz bardzo dużo rozmów na temat akustyki w pomieszczeniach ale na aktualne pytanie odnośnie aktualnych możliwości się nie natknąłem, a mianowicie chodzi mi o:

Właśnie wykańczam swój dom i jestem na etapie podwieszania sufitów. W salonie o czym mowa będę miał jedynie ok 5cm niżej sufit niż jest w naturze. czy myślicie aby wypełnić tą przestrzeń jakim wygłuszeniem? 

Pokój ma długość 7m na 4m szerokości czyli 28m2. połączony jest z kuchnią oraz przedpokojem aczkolwiek każde pomieszczenie jest oddzielone belką (beton uzbrojony).

Sprzęt jakim aktualnie dysponuje to kolumny Infinity kappa 8.2 oraz wzmacniacz denona psa 1500ae (wzmacniacz chciałbym kiedyś zmienić natomiast w kolumnach jestem zakochany)

Czy jesteście mi w stanie coś doradzić ? Czy w sumie ma sens wygłuszenie przestrzeni pomiędzy sufitem a płytą karton-gips?

• 1 month later...
Napisano

Tak jak Bartek... napisał , wełna będzie doskonała , i pomyśl o zmianie napędu . Co prawda 8.2 ki nie są tak bardzo trudne do napędzenia jak seria np. 8 , ale jednak Denon którego używasz nie odda w pełni ich możliwości , tym bardziej ,że pomieszczenie nie jest małe , pozdrawiam:-)