ceerpee Napisano 7 lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 lutego 2020 Hej, Szukam obecnie suba do swojego Naima SuperUniti + Focal Aria 926 i brzmieniowo/cenowo podeszły mi dwa produkty REL'a - T7i i T9i. REL w subwooferach dostarcza od razu zamontowany kabel bez końcówek i podczas odsłuchów okazało się, że nie za bardzo jest je podpiąć pod Naima. Ostatecznie w salonie podpięli mi go "na chama" owijając kable suba wokół bananów - to brzmiało ale jednak szukałbym bardziej sprawnego i cywilizowanego sposobu. Macie pomysł jakimi koncówkami/kablami spiąć te suby z tym Naimem - dołączam zdjęcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 7 lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 lutego 2020 7 godzin temu, ceerpee napisał: Hej, Szukam obecnie suba do swojego Naima SuperUniti + Focal Aria 926 i brzmieniowo/cenowo podeszły mi dwa produkty REL'a - T7i i T9i. REL w subwooferach dostarcza od razu zamontowany kabel bez końcówek i podczas odsłuchów okazało się, że nie za bardzo jest je podpiąć pod Naima. Ostatecznie w salonie podpięli mi go "na chama" owijając kable suba wokół bananów - to brzmiało ale jednak szukałbym bardziej sprawnego i cywilizowanego sposobu. Macie pomysł jakimi koncówkami/kablami spiąć te suby z tym Naimem - dołączam zdjęcia A jakbyś dał widełki na kablach suba? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 7 lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 lutego 2020 Kabel do subwoofera Rel Bassline BlueNo I albo gotowiec albo 3 sztuki widełek za grosze koszulki lutownica piwko i zrobione . A jaka satysfakcja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ceerpee Napisano 11 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Zastanawia mnie tylko jeden fakt - skoro ten Naim ma dedykowane wyjście Sub Out to czy takie podłączenie bezpośrednio pod banany nie spowoduje jakieś straty na sygnale/jakości? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Czy przypadkiem wyjścia z tego Naima sub out nie są stereo ? Wtedy konwencjonalne połączenie wtykami RCA odpada, bo Rel ma tylko wprawdzie 2 ale różne wejścia RCA. Chyba tylko Rel zaleca wejście wysokopoziomowe do podłączenia swoich subwooferów. Sygnał z wyjść RCA będzie zbyt słaby aby go użyć do wejścia wysokopoziomowego w subwooferze. Widełki wydają mi się marnym pomysłem, bo łatwo będą się wysuwały. Gniazda bananowe w tym wzmacniaczu nie mają przecież możliwości przykręcenia, a docisk od wtyku bananowego zawsze może się poluzować. Trochę szkoda że te wtyki bananowe na przewodach są zamontowane na stałe. Można by wtedy założyć na nie wtyki z gniazdami na dodatkowe wtyki. Jeżeli już tak jest to można użyć wtyki tego typu: Z boku można wsunąć goły przewód, a z tyłu w śrubie dociskowej jest gniazdo na wtyk bananowy i w nim można umieścić kable do kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts