Damian Wojciechowski Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Witam Jestem w posiadaniu zestawu Rotela RC-1070 RB- 1070 i DVD RDV -1092. Muzyki słucham na dziś głównie z tidala spotyfi i Yotuba ale jako odtwarzacz służy Tv ze smartem i sygnał z preampa z tv optykiem idzie do takiej skrzyneczki za 60 zł co przerabia cyfrę na analog. Miałem nawet nie dawno taki odtwarzacz sieciowy Yamahy WXA10 z nadzieją że to lepiej zagra , niestety tak się nie stało. Yotube z TV z kawałków tak zwanych HQ gra lepiej jak Tidal z tej Yamahy. Kolumny made in home na sasie . Zestaw posiadam od około 3 lat i rodzi się w głowie coś nowego . Mam kilka pomysłów 1 to nowe kolumny tym razem całe na scanspeaku rewelatorze. Dość drogi biznes 😉 2 to kupno kolejnej końcówki ( co mi to realnie zmieni ) 3 poddanie wszystkich elementów rotela tuningowi 4 sprzedaż RC i zastąpienie go odtwarzaczem sieciowym Cambridge audio cxn v2. 5 To budowa kolumn aktywnych na wzmacniaczach klasy D , moduły NCore FUSIONAMP FA503 i pozostawienie jedynie odtwarzacza sieciowego Cambrige CXN. Jeśli mogę liczyć na szczerą opinie i poradę 😉 Pozdrawiam Damian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 (edytowany) 17 godzin temu, Damian Wojciechowski napisał: Mam kilka pomysłów 1 to nowe kolumny tym razem całe na scanspeaku rewelatorze. Dość drogi biznes 😉 2 to kupno kolejnej końcówki ( co mi to realnie zmieni ) 3 poddanie wszystkich elementów rotela tuningowi 4 sprzedaż RC i zastąpienie go odtwarzaczem sieciowym Cambridge audio cxn v2. 5 To budowa kolumn aktywnych na wzmacniaczach klasy D , moduły NCore FUSIONAMP FA503 i pozostawienie jedynie odtwarzacza sieciowego Cambrige CXN. Jesli obecne kolumny grają srednio a potrafisz Sam zrobić nowe to pozycja nr.1 Jesli obecne kolumny grają super ale chcesz jakiejś zmiany na jeszcze lepiej to mozna spróbować nr.5 Pozdrawiam Edytowano 12 lutego 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts