Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Panowie :)

Już od długiego czasu nosze się z zamiarem zakupu kolumn do salonu. Niestety ze względu na ograniczony budżet jest to dość trudne :)

Po przeczytaniu setek wątków, numerem jeden są kolumny Polk Audio T50. Tutaj moje zapytanie- jaki, nowy lub używany amplituner lub wzmacniacz polecilibyście do tego zestawu? Budżet bardzo skromny bo około 500zł- dlatego chyba używka jedynie wchodzi w grę? Sprzęt będzie podłączony do telewizora, ale zależy mi też na funkcjach sieciowych- puszczanie muzyki z laptopa, telefonu (wifi), oraz słuchanie radia. Oczywiście nie wykluczam chromecast audio.

Myślałem o koreańskim Alientek D8 lub SMSL Q5pro ale wizja kupna sprzętu elektronicznego na alliexpres trochę mnie przeraża :D

Zamieszczam też zdjęcie miejsca gdzie będą stały kolumny w salonie (20m)

Korzystając z okazji- myślałem też o jednym z soundbarów Polk , czytałem o nich dużo pozytywnych opinii ale .. chyba nie będzie to lepszy wybór ? :)

https://www.x-kom.pl/szukaj?q=soundbar polk

74435077_727677641032164_5274411777281490944_n.thumb.jpg.cdc7a892eb5cd64b06c7f3591294ce5a.jpg